Lavanta Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar lavanta yağı kullanıyorlar. Çoğu kadının ilgilendiği lavanta yağı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yağın özellikleri nelerdir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Lavanta yağı, bazı lavanta türlerinin çiçek başlarının damıtılmasıyla elde edilen esansiyel bir yağdır. Dünya çapında farklı koku ve niteliklere sahip 400'den fazla lavanta türü vardır. 

 

Lavanta yağının cilde faydaları nelerdir?

 

Cildi serbest radikallerin etkilerinden korur. Sivilceleri iyileştirmeye yardımcı olur. Yaraları iyileştirmeye yardımcıdır.Cildin aydınlanmasına yardımcı olur. Güneş yanığı etkilerini azaltır.

 

Lavanta yağı ne için kullanılır?

 

Lavanta yağı, soğuk algınlığı ve grip, boğaz enfeksiyonları, öksürük, astım, boğmaca, sinüs tıkanıklığı, bronşit, bademcik iltihabı ve larenjit gibi solunum problemleriyle mücadeleye yardımcı olabilir. Boynunuza, göğsünüze veya sırtınıza uygulanabilir. Dudak çatlaklarını ve uçukları önlemeye yardımcı olur. Yaraların, kesiklerin ve yanıkların giderilmesinde gerekli olabilecek doku bütünlüğünü sağlamaya katkıda bulunur. 

 

lavantayagı

 

Lavanta yağının faydaları nelerdir?

 

Lavanta yağının koklamak veya el bileklerinize sürmek, sinir sistemi üzerinde yatıştırıcı ve sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Bu sayede stres, gerginlik, anksiyete, depresyon ve yorgunluğu hafifletmek için harika bir alternatiftir. Meditasyon için ideal bir yardımcıdır. Lavanta yağı uykusuzluk sorunu çekenler için bulunmaz bir nimettir. Eğer gece yatağa yattığınızda uykuya dalmakta güçlü çekiyorsanız yastığınıza 1-2 damla lavanta yağı damlatmak, hem uykusuzluk probleminizi giderecek hem de uyku kalitenizi artıracaktır. Kas ağrılarını, eklem ağrısını, burkulmaları, sırt ve baş ağrısını hafifletir. Bu yağı ağrıyan bölgenize pamuk yardımıyla sürebilirsiniz. Lavanta yağı saç diplerindeki bitleri, sirkeleri ve bit yumurtalarını yok etmeye yardımcı olur. Saçtaki yağlanmayı azaltır, kepeği önler. Pamuğa 3-4 damla damlatılıp cilde masaj yapıldığında hipertansiyonu azaltmaya, kan dolaşımını düzenlemeye ve yüksek kan basıncı seviyelerini düşürmeye yardımcı olur.

 

 


Etiketler: