League of Legends Aslında Ne?

Pelin Olgun'un sunumu ile Youtube'da yayınladıkları ilginç içeriklerle dikkat çeken ünlü Youtube kanalı ViBio, yayınladıkları yeni videolarında Türkçe adıyla "Efsaneler Ligi" olarak bilinen 10 yıldır dünyanın en çok oynanan online oyunu League of Legends ile ilgili ilginç bilgiler verdiler. 

 

Pelin Olgun'un sunumu ile Youtube'da yayınladıkları ilginç içeriklerle dikkat çeken ünlü Youtube kanalı ViBio, yayınladıkları yeni videolarında Türkçe adıyla "Efsaneler Ligi" olarak bilinen 10 yıldır dünyanın en çok oynanan online oyunu League of Legends ile ilgili ilginç bilgiler verdiler. Efsanler Ligi olarak bilinen League of Legends yolculuğuna türevlerine benzer bir şekilde başladı, zamanla onlardan ayrıldı, ama yukarı doğru. Bilgisayar oyunları için koyulan çıtayı öyle bir aştı ki, birçok alanda zirveyi tek başına sahiplendi.

 

Yüzden fazla şampiyonu için denenebilecek yüzlerce oynanış stili, ülkelere, kıtalara dağılmış milyonlarca oyuncusu, yüz binlerin izlediği turnuvaları ve dağıttığı milyonlarca dolar ödülleri. Tamamen ücretsiz olarak oynanabilmesinin yanı sıra, sürekli yenilenen, geliştirilen ve yerelleştirilen bir oyun. 10. yılıyla birlikte de artık birden çok oyun haline geliyor. MOBA türünde olmasına rağmen, FPS oyununun yanı sıra, mobil versiyonu da olacak… Yanlış duymadınız mobil League of Legends (LoL) geliyor. 

 

Peki dünyayı kasıp kavuran, e-spor diye bir kavramın ortaya çıkmasına yol açan ve oynamayanların bile hakkında birçok şey bildiği League of Legends, aslında ne? Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.