Leonard Cure Suçsuz Yere Hapis Yattı! 16 Sene Sonra Serbest Kaldı Polis KurÅŸunuyla Öldü!

Afrika kökenli Amerikalı olan Leonard Cure trajik kaderiyle ABD kamuoyunun vicdanını kanattı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Afrika kökenli Amerikalı olan Leonard Cure trajik kaderiyle ABD kamuoyunun vicdanını kanattı.  16 Ekim Pazartesi günü Georgia eyaletinin Camden kentinde, 53 yaşındaki Leonard Cure, sıradan bir trafik kontrolü sırasında bir polisin açtığı ateÅŸle hayatını kaybetti.

 

Polis onu aracını aşırı hızla kullandığı gerekçesiyle durdurdu. SoruÅŸturmaya göre, polisin emirlerine itaat etti. Ancak gözaltına alındığını öÄŸrenince panikledi. TelaÅŸla ve korkuyla polise itiraz etmeye baÅŸladı. Polis ÅŸok cihazıyla ve copla iki kez onu sindirmeye çalıştı. Ancak Leonard Cure sakinleÅŸmedi. Bunun üstüne polis silahını çıkardı ve bir çok kez tetiÄŸe bastı. Leonard Cure birkaç saat sonra öldü.

 

Kurbanın paniklemesinin nedeni ölümünden sonra anlaşıldı. Leonard Cure, ÅŸiddet kullanarak silahlı soygun suçundan 2003 yılında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. SuçsuzluÄŸu 16 yıl sonra anlaşılmış ve Florida Temyiz Mahkemesi tarafından serbest bırakılmıştı. Yargılama sırasında “Ben soygun anında baÅŸka yerdeydim” diye çırpınmaları ve kanıtlar sunması mahkemeyi etkilememiÅŸti.

 

Tahliye edildikten 4 yıl sonra devlet ona 800 bin dolar tazminat ödedi.Artık yeni bir hayata baÅŸlayabilirdi. Ama o yeni hayat sadece iki ay sonra kimliÄŸi açıklanmayan bir polisin kurÅŸunlarıyla noktalandı.