Liang Zhao 'I'm So Sorry' Belgeselini Anlattı! 'Ertesi Gün Medyadan Öğrendik Kuzey Kore Atom Bombası Atmış!'

77. Cannes Film Festivali'nde gösterilecek Çinli yönetmen Liang Zhao'un yönettiği 'I'm So Sorry' belgesi heyecan yaratırken, ünlü Çinli yönetmen belgesel filmi hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

77. Cannes Film Festivali'nde gösterilecek Çinli yönetmen Liang Zhao'un yönettiği 'I'm So Sorry' belgesi heyecan yaratırken, ünlü Çinli yönetmen belgesel filmi hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

31 Mart'a kadar Arte'de yayında olan 'I'm So Sorry' belgeseli 77. Cannes Film Festivali'nde gösterilecek. Manon Ruffel tarafından yapılan röportajda Liang Zhao belgesel ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Fukushima'dan Çernobil'e kadar nükleer felaket gören bölgeleri ziyaret eden Çinli yönetmen Liang Zhao bu belgesel fikrinin nereden çıktığını yaptığı dikkat çeken açıklamalarla ifade etti.

 

Liang Zhao belgesel fikrinin nereden çıktığı sorusuna "2017 yılında Çin’de memleketim Dandong’ta oturmuş yeni film projem üzerine araştırmalar yapıyordum. Işıklar, klima, ve bütün bina sarsıldığında ben evde oturuyordum. Başta deprem oldu diye düşündük. Sonraki gün dünya medyasında çıkan haberlerle gerçeği anlamıştık. Kuzey Kore atom bombası atmıştı. Patlamanın olduğu bölge ile bizim mesafemiz 450 kilometre. Patlama o kadar şiddetliydi ki biz Dandong’ta şok geçirdik. Bu kişisel tecrübem filmimin ilk fitilini ateşledi." ifadeleriyle belgeselinin nasıl meydana geldiğini ifade etti. 

 

Film 'Nükleer Enerji tehlikesini geçmişten günümüze inceliyor. Bu bütün yapı senaryoda gününümüzde mi geçiyor?' sorusuna yanıt veren Zhao 'Proje için araştırmalarım geçmişten Çernobil dahil olmak üzere günümüzde Fukushima ve gelecekte Onkalo üzerine kurulu. Proje için Ukrayna, Japonya, Belarus, Kazakistan, Almanya ve Finlandiya olmak üzere 6 ülkeye gittim" şeklinde yanıt verdi. 'Çekimler radyasyondan etkilenen bölgelerde nasıl geçti?' şeklindeki soruya da yanıt veren ünlü yönetmen "Bu benim ilk uluslararası projem olduğu için bütçe düşüktü. Bu da yapabileceğimiz şeyleri sınırladı. Radyasyondan korunmak için bir önlem almadık bu yüzden yüksek radyasyon içeren bölgelerde kendimizi korumak adına sadece elimizde ölçüm cihazı ile zararlı parküllerden korunmak adına önlemler alabildik. Yüksek radyasyonlu yerlerdeki çekimleri olabilecek en kısa sürede bitirmek için gayret gösterdik.' ifadelerini kullandı.