Mamutların Dünyaya Geri Getirilmesine Sadece Bir Adım Kaldı!

Yeryüzünden silinmiş türlerin canlandırılması alanında çalışan “Colossal” şirketi mamut hücrelerini üretmeyi başardı. Bu hücreler sayesinde bir gün bir bebek mamutun dünyaya getirilebileceği umuluyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Buzul Çağı’nın büyüleyici hayvanları bir gün geri gelebilir mi? Bu amaçla çalışan “Colossal” şirketi laboratuvarlarında mamut embriyonları yaratmak için gerekli kök hücreleri oluşturarak, devasa bir adım attı.

 

Araştırmacılar bir Asya filinin hücrelerini yeniden programladılar. Sonra bu hücreleri değiştirip mamut genlerine dönüşmesini sağladılar. Amaçları: En yakın kuzeni olan Asya filini mamuta benzetmekti. DNA’sının dizilimini değiştirerek bu fil türünün dişlerinin aşağıya döndürülmesi ve postunun tüylerle kaplanması sağlanırsa, soğuğa son derece dirençli olan mamuta dönüşmesi sağlanabilecekti.

 

Kök hücrelerin geliştirilmesi, bu yolda çok ama çok önemli bir adım atılmasını sağladı. Yalnız cevabı bilinmeyen bir soru var: 3 bin önce soyu tükenmiş olan mamut, çok farklı bir dünyada yeniden doğarsa, çevresine nasıl uyum sağlayacak?