Meditasyon Nedir? Meditasyonun Cilt Bakımına Faydası Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de meditasyondur. Güzelliğe önem veren kadınlar meditasyon yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği meditasyon sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntem nedir? Faydaları nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Meditasyon, kişinin zihnini düşüncelerden temizlemesi veya belli bir noktaya odaklaması yoluyla, günlük yaşama dair endişelerden uzaklaşmasını ifade ediyor. Kaynağı olduğu Uzak Doğu inanç ve düşünce sistemlerine göre Nirvana’ya ulaşma hedefi ile yapılmış olan bu uygulamalar, günümüzde ise genellikle “zihin boşaltma ve rahatlama” amacıyla uygulanıyor. Meditasyon sayesinde, uygulama süresince zihnindeki karmaşa baskılanırken; beyin ve beden aktivitelerinde de birtakım değişimler yaşanıyor. Beyinde kaygı vb. duyguların merkezi olan amigdala adlı bölgenin olumlu uyarılmasını sağlayan bu uygulama, böylece bedenin kendiliğinden algıladığı stresin de düşmesini sağlıyor. Aynı zamanda bedendeki dolaşımı da olumlu yönde etkileyerek damarlardaki basıncın azaltılmasına katkıda bulunuyor.

 

Meditasyon nasıl yapılır?

 

Meditasyon yapmak için öncelikle sakin ve tercihe göre loş bir ortam yaratmak gerekiyor. Bu sayede, zihnin düşünmeyi bırakmasını önleyen unsurların minimuma indirilmesi mümkün hale gelebiliyor. Sonrasında ise sıra, bedenin kendisini rahat hissedeceği bir pozisyonda sabit bir şekilde durmaya ve gözleri kapatmaya geliyor. Günlük düşüncelerden arınmak adına, hayal edilen bir ortamın zihinde tasvir edilmesi ya da bir mantra belirlenmesi en ideal yöntemleri oluşturuyor. Tüm bunlar yapıldıktan sonra zihin belirli süreliğine düşüncelerden uzaklaştırılabilirse, meditasyon da başarılı bir şekilde uygulanmış oluyor.

 

Meditasyon cilde nasıl fayda sağlıyor?

 

Stres, vücutta kortizol hormonunun artmasına yol açarak ciltte dolaşımın yavaşlamasına neden olabiliyor. Dolayısıyla cilt hücrelerinin yenilenme süreci için ihtiyaç duyduğu besin öğeleri de yeterli düzeyde karşılanamıyor. Ciltte dolaşımın yavaşlaması, cilt dokusunu oluşturan hücrelerin aktivite hızının düşmesine yol açabiliyor. Bu da ciltteki hyalüronik asit seviyesi ile kolajen ve elastin liflerini olumsuz etkileyebiliyor. Dolayısıyla cilt günden güne daha solgun, yorgun ve olduğundan daha olgun görünmeye başlayabiliyor. Meditasyon ise kortizol hormonunun üretimini azalttığı için dolaylı olarak cilde de olumlu yansıyor. Meditasyonun cilt üzerindeki en önemli etkileri; cilt daha dinlenmiş, canlı ve taze görünür. Cilt yüzeyi daha yumuşak, rahatlamış ve ferah hissedilir. Erken yaşlanma belirtisi görünümlerinin ortaya çıkma olasılığı azalır. Ciltteki ton eşitsizliği, lekelenme vb. görünümlerin azalma sürecinde gelişme olur. Cilt daha dolgun görüneceği için ince çizgi ve kırışıklıkların görünümü de azalır.



Etiketler: