Mehmet Ali Erbil'in Hastalığı Kaçış Sendromu Nedir?

Türkiye'de ilk defa Mehmet Ali Erbil ile adını duyduğumuz "Kaçış Sendromu" olarak bilinen hastalık 1960 yılında B. Clarkson tarafından ilk kez tarif edilirken o tarihten günümüze tüm dünyada yanlnızca 79 kişide görülmüştür. 

 

Türkiye'de ilk defa Mehmet Ali Erbil ile adını duyduğumuz "Kaçış Sendromu" olarak bilinen hastalık 1960 yılında B. Clarkson tarafından ilk kez tarif edilirken o tarihten günümüze tüm dünyada yanlnızca 79 kişide görülmüştür. Kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi bulgular veren “Kaçış Sendromu”hastalığı, “damarlardan protein, mineral ve suyun sızması" olarak tanımlanmaktadır.

 

Belirtileri nelerdir? 

 

Kaçış sendromu hastalığının belirtileri şunlardır; 

 

-Tansiyonun düşmesi

-Kanın koyulaşması

-Kanda albumin azalması

-Vücutta şişmeler ve ödem oluşması 

 

Tekrarlayan şoklarla kendisini gösteren Kaçış Sendromu hastalığı, 24 saat öncesinde tıpki grip hastalığında olduğu gibi halsizlik, yorgunluk, hafif ateş gibi belirtiler kendini gösterir. Bu hastalığa yakalanan insanlarda bazen hiç kriz görülmezken, bazen ise birkaç ayda bir görülebilir. Kaçış sendromu hastalığının tedavisinde ise astım, bronşit gibi hastalıklarda kullanılan ilaçlar kullanılır.