Meksika Uyuşturucu Karteli 'Sinaloa'nın Şefi Şarkıcı Oldu!

Jesus “El Rey” Zambada, Meksika’nın en ürkütücü uyuşturucu kartellerinden olan “Sinaloa”nın kurucusu İsmail “El Mayo” Zambada’nın kardeşi. 2008’de tutuklandı, ABD’ye teslim edildi, 14 yıl cezaevinde kaldı. Yine ABD’de cezasının geri kalan 5 yılını gözetim altında geçirecek.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Ama Jesus şimdi bambaşka bir insan. Uyuşturucu ticaretinin geçmişinde kaldığını, artık “Corridos” (Meksika halk türküsü ve dansı) söz yazarı ve bestecisi olmak istediğini söylüyor. “Cezaevinde bu yeteneğimi keşfettim. Tanrı bana bu yeteneği vermiş, faydalanmayı öğrendim. Türkü de söylüyorum ve söylemeyi seviyorum” diyor.

 

Jesus, “Sinaloa” kartelinin önemli bir ismiydi. Tutuklandığında, Amerikalı yetkililer, onun Meksiko Havaalanı’nı kontrol ettiğini ve oradan ABD’ye yüzlerce ton uyuşturucu gönderdiğini açıkladılar. Kartelin beyni “El Chapo” (Gerçek adı: Joaquin Guzman) 2011’de cezaevinden firar ettiğinde, onun helikopterle Meksiko’ya nakledilmesini de Jesus’ün organize ettiğini belittiler.

 

Jesus cezaevi sonrası yeni hayatında ilk parçasını besteledi. Adı: “El Prisionero”. Yani, “Mahkum”.

 

Bu parçada doğumundan “Sinaloa” karteline katılmasına, tutuklanmasına, ABD’ye teslim edilmesine ve orada 6 yılı aşkın süreyle koğuşta tecrit edilmesine kadar olan hayatını anlattı.

 

Ve geçenlerde verdiği bir röportajda, yetkililerin henüz bulamadıkları kardeşine seslendi: “Bir daha hiç görüşemeyeceğimizi biliyorum. Çünkü seninle iletişime geçerek başını derde sokmak istemem. Seni kalbimin tüm sıcaklığıyla kucaklıyorum kardeşim.”



Etiketler: