Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan Bağış Açıklaması!

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyasına TCMB'nin 30 milyar lira bağış yapmasıyla ilgili açıklama yaptı. 

 

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyasına TCMB'nin 30 milyar lira bağış yapmasıyla ilgili, "'Kimin parasını kime veriyorsunuz?’ yorumları anlamsız. Bu para devletin parasıdır, milletin parasıdır. Milletin parasını da millete vermekten daha doğal bir şey yoktur" dedi. 

Hürriyet yazarı Hande Fırat'a konuşan Kavcıoğlu, “Yardımı bankanın kârından yaptık. Merkez Bankası anonim şirkettir. Normal süreç işleseydi, diğer ortaklarımıza da kâr payı verecektik. Yıl sonu bilançomuz bağımsız denetimden geçiyor. Faaliyet raporumuzla her şey şeffaf bir şekilde gözüküyor. Kısacası paramızı da kârımızı da isteyen görebilir. Felaket boyutunu konuşmayıp Merkez Bankası’nın yaptığı yardımı tartışmak, sağlıklı bir bakış açısı değil" diye konuştu. 

Kavcıoğlu, "Felaket büyük, bu nedenle de yardımı oraya yapmayı uygun bulduk. Hukuken, ahlaken, insani duygular açısından yerinde bir yardımdır. Aldığımız kararın arkasındayız. Eğer bu parayı Hazine’ye aktarsaydık, Hazine başka bir alanda kullanabilirdi. Biz bu payı direkt olarak deprem bölgesine tahsis ettik" dedi.