Mete Gazoz Kimdir? Nerelidir? Sevgilisi Var Mı?

Mete Gazoz kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sporcu Mete Gazoz ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Peki Mete Gazoz kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

Mete Gazoz kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sporcu Mete Gazoz ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sporcu Mete Gazoz ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Peki Mete Gazoz kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

mete gazoz kimdir nerelidir sevgilisi var mi

 

Mete Gazoz kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı?

 

Mete Gazoz kimdir? Mete Gazoz İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporcusudur. Uluslararası spor kariyerine 2013 yılında başlayan sporcu, 10 Mayıs 2021 tarihinde dünya sıralamasında olimpik yay erkekler kategorisinde 2. sıraya ulaşmıştır. Mete Gazoz 1999 yılında İstanbul'da doğdu. 6 yaşında okçuluk sporuna ilgi duydu ve dersler almaya başladı. Okçulukta kendini geliştiren Mete Gazoz, Bakü'de düzenlenen ilk Avrupa Oyunları'nda Türk sporunu temsil etti. Nottingham'da düzenlenen 2016 Avrupa Okçuluk Şampiyonası'ndaki bireysel kategorisinde gümüş madalya kazandı. 2016 Yaz Olimpiyatları'na 17 yaşında katılan Gazoz Türkiye kafilesindeki en genç sporcu oldu. Gazoz, Rio Olimpiyatları'ndaki ilk karşılaşmasında Fransız Plihon'u 6-5 yenerek bir üst tura yükseldi. Son 32 turundaki ikinci maçta, 4 numaralı seri başı Hollandalı Van den Berg'e 7-3 yenilerek elendi. Mete, 2017'de Arjantin'de gerçekleşen Dünya Gençler Okçuluk Şampiyonası'nda karışık takım klasik yay kategorisinde Yasemin Ecem Anagöz ile beraber dünya 3'üncüsü oldu. Milli okçumuz Mete Gazoz, 2018 Okçuluk Dünya Kupası'nın 4. ayağından büyük bir başarı ile döndü. Mete Gazoz, 16-22 Temmuz tarihleri arasında Almanya'nın Berlin kentinde gerçekleşen müsabakaların, klasik yay erkekler kategorisinde altın madalya kazandı. Mete Gazoz, 2018 yılındaki bir diğer altın madalyasını ise İspanya'nın Tarragona kentinde yapılan 2018 Akdeniz Oyunları'nda kazanmış ve ülkemizi gururlandırmıştı. 2018 yılında Dünya Okçuluk Federasyonu'nun gelecek vaat eden 5 okçu arasında gösterdiği Mete Gazoz, seneyi dünya 14'üncüsü olarak tamamladı. Japonya'da düzenlenen Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanarak olimpiyat şampiyonu olan milli sporcumuz, aynı zamanda Türk okçuluğunun tarihindeki ilk madalyasını da kazanmış oldu. Mete Tokyo 2020'de altın madalya kazanan ilk sporcumuz olma özelliğini de taşıyor. Mete Gazoz Melike Ayvaz ile aşk yaşamaktadır.



Etiketler: