Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyardı! Kuvvetli Sağanak Yağış Vuracak!

Meteoroloji'nin yayınladığı uyarılara göre yurdun batısında kuvvetli yağış ve rüzgar, kuzeyinde ise kuvvetli rüzgar etkili olacak. 6 Şubat depremlerinin yaşandığı Kahramanmaraş için de sağanak uyarısı yapıldı.

 

Sözcü'de yer alan habere göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun birçok şehrini kuvvetli sağanak ve rüzgar konusunda uyardı. Son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra batı kesimlerde başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Balıkesir’in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Çanakkale’nin güneyi ile zamanla Balıkesir, Bursa çevrelerinde de kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

DEPREM BÖLGESİNDE DE YAĞIŞ BEKLENİYOR

 

Bu gece saatlerinden itibaren Antalya’nın doğu ilçeleri ile Kaş, Finike, Demre ilçeleri ve Mersin’in batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli, Antalya merkez ile sabah saatlerinden itibaren Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların genellikle 1500 m üzeri yüksek kesimlerde, Kahramanmaraş’ın kuzeyinde 1100 m üzeri yükseklerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

 

RÜZGAR DA ETKİLİ OLACAK

 

Yurdun batısında Orta ve Güney Ege'de rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmekte. Karadeniz'de ise bu gece saatlerinden itibaren yüksek kesimleri başta olmak üzere Trabzon, Rize, Giresun, Ordu ve Samsun çevreleri ile zamanla Sinop'un iç kesimleri, Çorum, Amasya, Tokat, Kastamonu, Bolu ve Karabük çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.