Mevzular Açık Mikrofon'da 'Kara Para' Konusu Ele Alındı! Feyza Altun'dan Kenan Sofuoğlu'yla İlgili Açıklamalar!

Youtube'da yayın yapan sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur'un 'Mevzular Açık Mikrofon' programının 18. bölümünde 'Kara Para' konusu ele alınırken, sosyal medya fenomenlerinin akladıkları iddia edilen Kara Para konusunda dünyaca ünlü motorsiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu da ele alınırken avukat Feyza Altun konuyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

MedyaBar'ın haberine göre; Dilan Polat ve Engin Polat çifti başta olmak üzere, birçok fenomenin kara para aklama suçundan yargılanması konuşulmaya devam ediyor. Inflencer (internet ünlüsü) olarak da adlandırılan bu kişilerin, milyon dolarlar kazanması ve vergi ödememesi "acaba, diğer ünlüler de aynısını yapıyor mu?" sorusuna sebep oldu. Kenan Sofuoğlu hakkında da ortaya atılan bu iddialar hakkında Mevzular Açık Mikrofon'a katılan yazar ve avukat Feyza Altun son noktayı koydu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kurulan özel ekip, sosyal medya fenomeni olarak kara para aklayan, vergi kaçıran kişilere yönelik incelemelerde bulunmayı sürdürüyor. Vergi incelemesi yaparken, herhangi bir kara para izi tespit edilmesi durumunda dosyayı Mali Suçlar Araştırma Kurulu'na (MASAK) iletiyor. Vergi suçu işleyen fenomen sayısının ortalama 3 binin üzerinde olduğu açıklandı. 100'den fazla fenomen hakkında da kara para aklama iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulurken, Dilan Polat ve Engin Polat çifti ise operasyonun en dikkat çeken noktası oldu. Soruşturma başlatılan fenomenlerden Eylül Öztürk'ün de çıkan iddiaların ardından video çekip, aylık kazancını paylaşması gündeme bomba gibi düşmüştü.

 

Mevzular Açık Mikrofon'un Konusu "Kara Para”

 

Haftalardır sosyal medya fenomenleri hakkında soruşturmalar devam ederken, konu Oğuzhan Uğur'un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon'da da yerini aldı. 18. bölümde, kara para aklama konusu "Kara Para" başlığıyla incelendi. Kara para aklama iddiasıyla tutuklanan Dilan Polat'ın davasını yakından takip eden ünlü yazar ve avukat Feyza Altun, Emrullah Erdinç ve Murat Ağrıel'in konuk olduğu bölümde Kenan Sofuoğlu'nun da konuşulması dikkatlerden kaçmadı.

 

Sofuoğlu'nun Lüks Araçları

 

Dünyaca ünlü motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun yaşadığı lüks hayatın da kara para aklama sonucunda ortaya çıktığı iddiası, programda yerini aldı. Özellikle son zamanlarda, Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zayn'in sürdüğü milyon dolarlık araçların vatandaşlar tarafından sıkça konuşulması, bazı kesimler tarafından böyle bir iddianın ortaya atılmasına neden oldu. Feyza Altun'a bir takipçisi tarafından gönderilen Sakaryalı şampiyon Kenan Sofuoğlu'nun görüntüleri bu iddiaları ortaya çıkardı. Sofuoğlu'nun lüks araçtan attığı görüntüler hakkında açıklamalarda bulunan Altun, konu hakkında araştırmalar yaptığını belirtti.

 

"Bir Yarıştan 42 Milyon Dolar Kazanmış”

 

Altun yaptığı araştırmalardan sonra, Kenan Sofuoğlu'nun 5 kere dünya şampiyonu olduğunu, ve her bir şampiyonluğundan ortalama 42 milyon dolar aldığını vurguladı. Konu hakkında açıklamalarına devam eden Altun, Kenan Sofuoğlu'nun kendisine göre kötü bir vekil olduğunu ama iyi bir şampiyon olduğunu da konuşmalarına ekledi.