Mısır'da Tahta Kurusu İlacı İngiliz Turist Çifti Öldürdü!

5 yıl önce bir İngiliz çift, Mısır’da Kızıl Deniz kıyısındaki otellerinde ölü bulundu. Yıllardır süren soruşturmada çiftin ölümü nihayet aydınlanabildi: Yan odada tahtakurularına karşı yapılan ilaçlamadan zehirlenerek hayatlarını kaybetmişlerdi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

2018 yılında İngiliz çift John (69 yaşında) ve Susan (63 yaşında) Cooper’ın kızları ve 3 torunlarıyla birlikte kaldıkları Kızıl Deniz kıyısındaki Hurghada tatil beldesindeki “Aqua Magic” otelinin yönetimi yaşlı çiftin 21 Ağustos’ta birkaç saat arayla ölümlerinin doğal nedenlerden kaynaklandığını açıkladı. Ancak 5 yıl sonra BBC’nin açıkladığı bir belge çiftin ölümlerinin otelin açıklamasından tamamen farklı bir nedenden kaynaklandığını ortaya koydu.

 

BBC’nin ulaştığı soruşturma raporunda İngiliz çiftin ölümüne “Bulaşıcı biyolojik maddelerin veya zehirli kimyasal ürünlerin neden olabileceği” belirtildi. BBC’ninbaşvurduğu adli tıp uzmanı Doktor James Adeley, İngiliz çiftin zehirlenerek öldüğünü belirtti.

 

Otel yönetimi tahtakurusu istilasına uğramış olan İngiliz çiftin yanındaki odayı dezenfekte etmek için bu zehirli kimyasal ürünleri kullanmıştı. Dezenfekte edilen odada kalmakta olan Alman turistin ifadesi de bu sonucu doğruladı: “Odama girince tuhaf bir koku burnuma geldi. Küf ve nem karışımı gibi bir şeydi. Yatakta ve çevresinde çok sayıda ölü tahta kurusu vardı.”

 

Alman turiste göre, otel personeli odasını haşere ilaçlarıyla veya 3-4 tablet zirai ilaçla temizledi. Personel daha sonra kapıyı kalın bir yapışkan bantla mühürledi. “Pek profesyonelce bir temizlik çalışması gibi görünmüyordu” diyen Alman turist başka bir odaya nakledildi. İngiliz aile ise geceyi ilaçlı odanın yanındaki odada geçirdi. Ertesi sabah kızları Kelly Ormerod annesi ile babasını neredeyse koma halinde bulduJohn Cooper odada, eşi Susan Cooper ise birkaç saat sonra hastanede can verdi. Yaşlı çiftin kızları Kelly Ormerod, “5 yıl sonra da olsa gerçeğin ortaya çıkması beni biraz rahatlattı” diyor