Muğla Nüfusunun 40 Katı Turist Ağırlıyor!

Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılması dünyada turizmi patlattı. Bu gelişme, kitle turizmi karşıtı ülkelerin ve şehirlerin de sayısını artırdı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İspanya’nın ikinci büyük kenti Barselona’da başlayan kitle turizmi karşıtlığı hareketi günümüzde Avrupa’da birçok popüler destinasyona yayılmış durumda. İşte birkaçı: İspanya’da Mayorka adası ve San Sebastian kenti, Yunanistan’da Korfu adası ve başkent Atina, İtalya’da Venedik, Hırvatistan’da Dubrovnik, Hollanda’da Amsterdam ve Rotterdam…

 

Bu kentlerde, her turizm mevsimi sonrası getirisiyle-götürüsüyle sezonu değerlendiren sivil toplum örgütleri, “Bireysel olarak veya ailenizle gelirseniz başımızın üstünde yeriniz var. Ama tur operatörleriyle veya bir uçak dolusu gelirseniz, sizi istemiyoruz” kampanyaları yürütüyorlar.

 

Buna karşılık, nüfuslarına göre baş döndürücü rakamlarda turist ağırlayan kentlerde durum oldukça sakin. Piyasa araştırmalarıyla tanınan “Euromonitor International” sitesi nüfusuna göre en çok turist ağırlayan şehirleri belirledi. (Not: Dördüncü sıradaki kente dikkat!)

 

1- Phuket (Tayland): 118.5

2- Pattaya (Tayland): 98.7

3- Krabi (Tayland): 72.2

4- Muğla (Türkiye): 40.2

5- Hurghada (Mısır): 28.6

6- Macau (Çin): 26.9

7- Heraklion (Yunanistan): 22

8- Venedik (İtalya): 21,3

9- Rodos (Yunanistan): 20.3

10- Miami (ABD): 18.6