Münir Özkul Kimdir? Nerelidir? Ne Zaman Vefat Etmiştir?

Yeşilçam 'ın Efsanelerinden Yeşilçam 'ın kel Mahmudu Münir Özkul gelin bakalım Kimdir? Nerelidir? Ne zaman vefat etmiştir?

 

 

Yeşilçam 'ın Efsanelerinden Yeşilçam 'ın kel Mahmudu Münir Özkul gelin bakalım Kimdir? Nerelidir? Ne zaman vefat etmiştir?

 

Münir Özkul Kimdir? Nerelidir? Ne zaman vefat etmiştir?

Münir Özkul Kimdir? Münir Özkul 15 Ağustos 1925 yılı İstanbul 'da doğmuştur. Münir Özkul İstanbul Erkek Lisesi mezunudur. oyunculuk hayatına lise öğrenciyken 1939 yılı Bakırköy Halkevi 'nde tiyatro ile başlamıştır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine ve Edebiyat Fakültesinin tarih bölümünden bir süre devam etmiştir. İlk profesyonel olarak oynadığı oyun Aşk Köprüsü adındaki oyundur. Daha sonraları Muhsin Ertuğrul 'un yönetimindeki Küçük sahneye geçtiği sıralarda birçok oyunda oynamıştır ,bu ounlar ise John Steinbeck 'ten Fareler ve insanlar ,John Millington Synge 'den Babayiğit ,George Axelrod 'dan Yaz Bekarı ,John Patrick 'ten Çayhane gibi oyunlar 'da yer alımıştır. Daha sonra İstanbul Şehir Tiyatroları 'nda ,Ankara Devlet Tiyatrosu 'nda ve İstanbul Bulvar Tiyatroları 'nda yer almıştır. 1969 yılında Haldun Taner ile beraber Bizim tiyatroyu kurmuş aynı zamanda Sersem Kocanın Kurnaz Karısı adlı oyunda Tomas Fasulyeciyan rolü ile büyük bir başarı elde etmiştir. tiyatroda İstanbul 'un sanatoryum 'unda 4 tane oyun oynadıktan sonra bırakmıştır. 

Sinemaya ilk olarak 1950 yılında başlamış ,ilk sinema filmi ise Üçüncü Selim 'in Gezdesi adlı filmdir. 1965 'ten sonra canlandırdığı karakterlerle övgüler toplamıştır. 1970 yıllarına girildiğinde genelde Ertem Eğilmez 'in fimlerinde önemli roller almıştır. Tabiki Ertem Eğilmez 'in fimlerinde oynadığı en önemli filmlerinden biri Hababam sınıfındaki Kel Mahmut rolü 'dür. Çoğumuz onu Hababam sınfı serisinden bilsek de o genelde aile babası rollerinde karşımıza çıkmıştır. Bu fimler ise Mavi Boncuk ,Bizim Aile ,Aile şerefi ,Gülen Gözler ,Neşeli Günler ,Gırgıriye ve Görgüsüzlük gibi filmlerde karşımıza çıkmıştır. Bu filmlerin çoğunuda Adile Naşit ile beraber oynıyarak türk sinemasının en unutulmaz ikililerinden biri olmuştur. 

Hayatına 200 film ve birkaç dizi sığdıran Münir Özkul 2003 yılında demans ve kronik obstrüktif akciğer hstalığına yakanıp yatalak olmuştur. Hatalıyla mücadele ettiği süreç içersinde şürekli hafıza kaybı yaşamıştır. Mağlesef 5 Ocak 2018 İstanbul 'da vefat etmiştir.