Murat Soner'den Behzat Ç İncelemesi!

Youtube'da yayınladığı sinema ve film eleştirileri ile adından sık sık söz ettiren ünlü Youtuber Murat Soner, yayınladığı yeni videosunda yakında BLU TV'de başlayacak Behzat Ç'nin yeni bölümlerini inceledi. 

 

Youtube'da yayınladığı sinema ve film eleştirileri ile adından sık sık söz ettiren ünlü Youtuber Murat Soner, yayınladığı yeni videosunda yakında BLU TV'de başlayacak Behzat Ç'nin yeni bölümlerini inceledi. Behzat Ç. dizisi 2010 ve 2013 yılları arasında yayınlandı, yani aradan tam 6 yıl geçti ama yoğun talebe bir karşılık geldi ve çok yakında Blu TV’de yeniden başlayacak.

 

Genelde dizilerin paralı platformlara geçmesine ne gerek var bedavaya izliyorduk dense de, Behzat Ç. için zaten yıllardan beri internete geçse de rahat rahat izlesek yorumları vardı. Çünkü dizideki küfürlerde adil kullanım kotası yoktu. Limitsiz… Zaten bi zamandır Puhu TV’de sansürsüz bir şekilde vardı ama yeni bölümlerinde küfürler bipten, bardaklar da kökleri Türkiye’ye dayanan buğlama sanatından nasibini almayacak gibi görünüyor.

 

Kısaca anlatmak gerekirse Behzat Ç. karısından ayrılmış, kızı intihar etmiş, en sonunda sıyırmış ama hep emekli olup amatör kümede futbol takımı çalıştırmak istese de kötülere karşı savaşına devam etmiş bir polis.

 

Gerçi karakterin hayatından daha fazla Ç’nin manası konuşulmuştu o dönemde. Kimisi o aslında Che’den geliyo dedi, kimisi de gerçeğin “ç”si dedi ama hiçbir zaman netlik kazanmadı. Hatta daha sonra meğer o "Ç" “Çiçeroymuş ehe” diyen de oldu . Ama Murat Soner’in teorisi olan “ÇAKAL’"ın da bir kenarda durması gerekir.

 

Detayları aşağıda bulabilirsiniz.