Murat Soner Osmanlı Karşıtı Dizi İle İlgili Tepkisini Dile Getirdi!

Youtube'da yayınladığı sinema ve dizi eleştirileri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Murat Soner, yayınladığı videosunda Birleşik Arap Emirlikleri merkezli MBC TV'de geçtiğimiz günlerde yayınlanmaya başlanan Osmanlı karşıtı Kingdom of Fire yani Ateş Krallığı dizisiyle ilgili tepkisini dile getirdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sinema ve dizi eleştirileri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Murat Soner, yayınladığı videosunda Birleşik Arap Emirlikleri merkezli MBC TV'de geçtiğimiz günlerde yayınlanmaya başlanan Osmanlı karşıtı Kingdom of Fire yani Ateş Krallığı dizisiyle ilgili tepkisini dile getirdi. Yayınladığı videosunda Osmanlı karşıtı dizi Kingdom of Fire ile ilgili "Geçtiğimiz gün Birleşik Arap Emirlikleri merkezli ve Suudi Arabistan'ın sahibi olduğu MBC TV'de bir dizi yayına girdi. Adı Kingdoms of Fire, yani Ateş Krallıkları. "Aaa onlar bizim dizileri izlemiyo muydu" derseniz, zaten az önce bahsettiğim kanal da Türk dizilerini yayından kaldıran ve bir daha yayınlamayacağını söyleyen ve hemen üstüne bu diziyi çeken (çektiren) kanal. Ama benim bu videoya konu etmemin amacı başka. Çünkü bu dizi Osmanlı karşıtı bir dizi.

 

Şimdi ben size bununla ilgili bi kaç bilgi vericem, siz zaten verdiğim bu bilgilerle puzzle'ın bütün parçalarını kafanızda oturtacaksınız.

 

Dizinin konusu:

Memlûkların son günleri ve bölgenin 16. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nun kontrolüne geçişi.

 

Dizinin sloganı:  "Bir imparatorluk kanlı bir hukukla yönetiliyor. Bu onların laneti oldu."

 

Dizinin bütçesi 40 milyon dolar. Ve dizi 2019 yılında Arap dünyasında yapılmış en büyük proje.

 

Dizinin yapım firması, Osmanlı yönetiminin arkasındaki vahşet dolu tarihi ifşa edeceğini söyleyen BAE merkezli Genomedia Studios.

Dizinin çekildiği yer Cezayir.

 

Dizinin yazarı ; "Tarihsel anlamda hiçbir hata içermeyen bir hikaye yazdık" diyen ve Osmanlı döneminin "tarihsel katliamlarla dolu olduğunu" savunan bir Mısırlı.

 

Ve puzzle'ın en önemli parçasına da gelelim; Yönetmen de bir İngiliz.

 

Bu arada kendileri çekip kendileri mi izleyecek, tabi ki hayır, dizinin çok yakında Netflix'te de yayınlanacağı söyleniyor. Yani dünyada ne kadar çok ülke izlerse o kadar iyi planı.

 

Tarihi olaylara girip bizi bize anlatmaya gerek yok, önemli olan bizim kendimizi yurtdışında nasıl anlattığımız. Bu karalamayı neyle ve nasıl gölgede bırakabileceğimiz." ifadelerini kullanan ünlü Youtuber bu içeriği ile sosyal medyada yoğun ilgi gördü. 

 

İşte detaylar;