Murat Soner YKS Sınav Sistemini Değerlendirdi!

Youtube'da yayınladığı ilginç içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Murat Soner, kanalında yayınladığı yeni videosunda YKS sınav sistemini değerlendirdi.

 

YKS geçtiğimiz günlerde yine TYT ve AYT ile 2 aşamalı olarak düzenlendi. Sorular çok fazla tartışıldı, zordu dendi, kimi de değildi dese de, sınav sistemi sadece bugünün değil tüm zamanların en çok tartışılan sistemi oldu.

 

Sınava girenler, mezun olsam iş bulur muyum, öğrenciyken ev bulur muyum, staj yapsam para bulur muyum sorularının cevabını henüz öğrenemese de, ağaçtan müzik dinleyebileceğini, kaktüse aile fotoğraflarını yükleyebileceğini, kıtlama çay ile daha mutlu nasıl yaşanacağını, araları bozuk olan Ayça ve Büşra'yı 6 sandalyeye kaç farklı olasılıkla oturtabileceklerini öğrendi.

 

Üniversite sınavı düğün gibidir aslında, mutlu bir gelecek kurmadan önce herkesi mutlu etmeye çalışırsın. Doktor, hakim ya da mühendis ol yavrum diyen tüm akrabanın beklentisi de omuzlarındadır, okul bahçesinde dua okuyan anneyi üzebilecek olmanın gerginliği de.

 

Sınav kitapçığında farklı bir çok soru ile karşılaşmış olabilirsiniz ama size bundan sonra ağırlıklı olarak bir soru sorulacak; Ne zaman?

 

Detayları aşağıda bulabilirsiniz.