NASA 31 Milyon Kilometre Öteden Dünyaya Yüksek Çözünürlüklü Kedi Videosu Gönderdi!

NASA Derin Uzay Optik İletişim deneyi yaparken uzayın derinliklerinden lazerle Dünya'ya yüksek çözünürlüklü kedi videosu gönderdi

 

Duvar'da yer alan habere göre; Derin Uzay Optik İletişim deneyi yapan NASA, uzayın derinliklerinden lazerle Dünya'ya yüksek çözünürlüklü kedi videosu gönderdi. Videonun 31 milyon kilometreden Dünya'ya ulaşması 101 saniye sürdü. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Derin Uzay Optik İletişim deneyinde bir ilki gerçekleştirdi. NASA'nın uzayın derinliklerindeki aracı Dünya ile dünya arasındaki mesafenin yaklaşık 80 katı yani 31 milyon km (19 milyon mil) uzaklıktan yüksek çözünürlüklü bir kedi videosu gönderdi.

 

nasa uzayin derinliklerinden dunyaya kedi videosu gonderdi

 

Sistemin maksimum hızı olan saniyede 267 megabit ile gönderilen 15 saniyelik videonun Dünya'ya ulaşması ise 101 saniye sürdü. Videonun Dünya'daki varış noktası ise Kaliforniya, San Diego'daki Caltech Palomar Gözlemevi'nde bulunan Hale Teleskobu oldu. NASA Yönetici Yardımcısı Pam Melroy deneyle ilgili "Bu başarı, gelecekteki veri aktarım ihtiyaçlarımızı karşılamada kilit bir unsur olarak optik iletişimi geliştirme kararlılığımızı vurguluyor" dedi.  Merloy, "Bant genişliğimizi arttırmak gelecekteki keşif ve bilim hedeflerimize ulaşmak için çok önemlidir ve bu teknolojinin sürekli ilerlemesini ve gelecekteki gezegenler arası görevler sırasında iletişim kurma şeklimizin dönüşümünü dört gözle bekliyoruz." diye konuştu.