NASA'dan Dikkat Çeken Ay Açıklaması! 2030'a Kadar Ä°nsanlık Ay'a YerleÅŸecek!

NASA adına konuÅŸan ABD Uzay ve Havacılık Ajansı NASA’nın Orion uzay aracı programının baÅŸkanı Howard Hu, astronotların 2030 yılına kadar Ay'da yaÅŸayıp çalışabileceÄŸini açıkladı.

 

NASA adına konuÅŸan ABD Uzay ve Havacılık Ajansı NASA’nın Orion uzay aracı programının baÅŸkanı Howard Hu, astronotların 2030 yılına kadar Ay'da yaÅŸayıp çalışabileceÄŸini açıkladı. NASA adına konuÅŸan ABD Uzay ve Havacılık Ajansı NASA’nın Orion uzay aracı programının baÅŸkanı Howard Hu, astronotların 2030 yılına kadar Ay'da yaÅŸayıp çalışabileceÄŸini açıkladı.

 

NASA adına konuÅŸan bir yetkili, astronotların 2030 yılına kadar Ay'da yaÅŸayıp çalışabileceÄŸini açıkladı. ABD Uzay ve Havacılık Ajansı NASA’nın Orion uzay aracı programının baÅŸkanı Howard Hu, Artemis 1 görevinin “uzun vadeli derin uzay keÅŸfi için ilk adım” olduÄŸunu söyledi. Guardian’ın haberine göre, Hu, bilim insanlarının 2030’dan önce, uygun yaÅŸam alanları ve gezici araçlarla Ay’da aktif olabileceklerini söyledi. “Kesinlikle, bu on yılda, yüzeyde ne kadar kalacağımıza baÄŸlı olarak, Ay’da uzun süre yaÅŸayan insanlara sahip olacağız. Habitatları olacak, keÅŸif araçları olacak” diyen Hu, “Ä°nsanları Ay’a göndereceÄŸiz, onlar orada yaÅŸayacak ve bilim yapacaklar” diye ekledi.

 

ARTEMÄ°S 2 VE 3’ÜN ÖNÜNÜ AÇMASI BEKLENÄ°YOR

 

Hu, ÅŸubat ayında NASA’nın derin uzay araÅŸtırmaları için Orion programının başına getirildi ve pazar günü, ilk mürettebatsız görevinde Ay’a doÄŸru giden 98 metrelik Artemis roketi hakkında konuÅŸtu. Artemis 1, teknik aksaklıklar ve kasırgalar nedeniyle yaÅŸanan bir dizi gecikmenin ardından çarÅŸamba günü Florida’daki Cape Canaveral’dan fırlatıldı. Roket, ÅŸu anda Ay’dan yaklaşık 134.000 km uzaklıkta. Uzay aracı, Ay’ın 60 mil yakınında uçacak. 40.000 mil daha ilerledikten sonra geri dönerek 11 Aralık’ta Pasifik Okyanusu’na iniÅŸ yapmayı hedefliyor. Uzay aracı, 25 günlük görevde 1,3 milyon mil yol kat edecek ve bu, insanlar için yapılmış bir uzay aracının ÅŸimdiye kadar uçtuÄŸu en uzak mesafe. Görevin baÅŸarılı olması halinde, Artemis 2 ve 3 uçuÅŸlarının da yolunu açması bekleniyor. En erken 2026’da baÅŸlayabilecek olan Artemis 3 görevinin, Aralık 1972’deki Apollo görevinden bu yana insanlığı tekrardan Ay’a götürmesi bekleniyor.