Nazar Nedir? Nazardan Korunmak İçin Ne Yapılmalı?

Nazar Nedir? Neden Kem Göz Olarak Bilinir? Nazardan Nasıl Korunulur? Nazardan Korunma Duası Var Mıdır? Sizin İçin Araştırdık! İşte Detaylar...

 

 

Nazar Nedir?

 

Nazar sözlükte ‘görmek’ anlamına gelir. Beğenilen bir şeye kıskançlıkla bakmanın zarar verebileceği düşünüldüğünden halk arasında kem göz olarak da bilinir. Bazı toplumlarda kem gözün nesneleri bile çatlatabildiğine mavi boncuğun ise bu enerjiyi kendine çekerek yok edeceğine inanılır. Nazar kıskançlık ve haset nedeniyle oluşabileceği gibi  beğeni ve övgü sonucu da oluşabilmektedir.

 

 

Nazardan Korunmak İçin Ne Yapılmalı?

 

Nazar inancı, Arap,Yahudi,Türk,İran,Hint kültürlerinin dışında bazı Avrupa özellikle Akdeniz ve Slav toplumlarında da yaygındır. Nazara karşı alınan tedbirler ise kültürel değişiklikler gösterir.

En yaygın korunma yöntemlerinden biri dua ve nazar boncuğudur. Bazı Hintli toplumlarda nazardan korunmak için karşı cinsten kıyafet taşınır. Bazı Asyalı toplumlarda ise çocukların göz bölgesine siyah kalem çekilir. Yahudi toplumlarında Hamsa'nın, ABD’de ise at nalının nazara karşı koruyuculuğuna inanılır. 

İslam dininde ise peygamberlerin nazardan korunmak için okuduğu koruyucu bazı dualara inanılır. 

 

 



Etiketler: