Necmettin Batırel'in Deprem Paylaşımı Sosyal Medyada Gündem Oldu! Ne Dedi?

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla ve ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, Twitter sayfasından yaptığı deprem paylaşımında kullandığı ifadelerle sosyal medyada gündem oldu.

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla ve ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, Twitter sayfasından yaptığı deprem paylaşımında kullandığı ifadelerle sosyal medyada gündem oldu. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, Twitter sayfasından yaptığı deprem paylaşımında kullandığı ifadelerle sosyal medyada gündem oldu. 

 

Eğer eviniz çürükse ve siz orada oturmaya devam ediyorsanız sonucuna katlanırsınız!

 

Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda deprem için "Türkiye deprem kuşağında bir ülke. Bunu artık herkes biliyor. Enkaz altında hayatını kaybetmemek için ilk yapılacak sağlam evde oturmaktır. Eğer eviniz çürükse ve siz orada oturmaya devam ediyorsanız sonucuna katlanırsınız. 19 yılda 1 milyon 170 bin konut yaparak sahiplerine teslim eden TOKİ 1 yılda 200 bin deprem konutu yapar mı? Malzeme hazır olduğu için fazlasını da yapar. Türkiye'de sadece 130 bine yakın inşaat firması var. Her biri 2 bina yapsa 260 bin bina eder. Gülmeyin gerçek. CHP iktidarı 27 Aralık 1939 tarihinde meydana gelen Erzincan depreminde evi yıkılanları aile başına 8’er çivi dağıtmış. Ancak sekiz çivi ile bir ev inşa etmenin sırrı öğretilmemiş. Hazine ve maliye bakanlığı ekonomiyi canlandırmak için negatif faiz uygulamasını başlattı. Negatif faiz uygulamasıyla, şirketlerin borçlanma maliyetlerinin düşürülmesi ve kredi talebinin artması hedefleniyor. 1999'dan sonra kentsel dönüşüme kim karşı çıktıysa, bu uygulamayı kim engellemek için mahkemelerden karar çıkarttıysa 43 bin vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden o sorumludur. Başka suçlu aramayın kabak gibi ortada duruyor" ifadelerini kullanan Batırel sosyal medyada gündem oldu. 

 

necmettin batirel in deprem paylasimi gundem oldu

 

necmettin batirel in deprem paylasimi gundem oldu