Norveç Kralı Harald'a Kalp Pili Takıldı!

Malezya’ya yaptığı ziyaret sırasında bir enfeksiyona yakalanan 87 yaşındaki Norveç Kralı Harald’a bir kalp pili takıldı. Kral’ın önümüzdeki günlerde Norveç’e nakledilmesi için hazırlık yapılıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Kral Harald’a kalp atışlarının zayıflığı nedeniyle pil takmak zorunluluğu doğduğu açıklandı ve şu bilgi verildi: “Hekimlerin önerisiyle alınan karar başarıyla uygulandı ve operasyon çok iyi sonuçlandı. Ancak Kral’ın dinlenmeye ihtiyacı var. Yakında eve güvenli olarak dönebilecek.”

 

Kral’ın dönüş tarihi henüz bilinmiyor ama rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı Langkawi adasın İskandinav Havayolları’nın hastaneye dönüşebilen bir uçağı indi bile.

 

Avrupa’daki kralların duayeni olan ve koltuk değnekleriyle yürüyen Harald, son yıllarda epey sağlık sorunu yaşadı. Özellikle kalp ameliyatı geçirdi, çeşitli enfeksiyon ve solunum sistemi sıkıntılarıyla karşılaştı. Ocak ayı sonunda solunum yollarındaki bir sıkıntı nedeniyle görevine günlerce ara vermek zorunda kaldı. 33 yıldır tahtta olan Kral Harald, 87’inci yaşgününü 21 Şubat’ta kutladı.

 

Ocak ayı sonunda, Danimarka Kraliçesi ve uzak kuzeni 83 yaşındaki 2’nci Margrethe’nin büyük oğlu Frederik’e tahtı devretmesi üzerine, Kral Harald kendisine yöneltilen bir soruya son derece kararlı cümlelerle şu yanıtı verdi: “Her zaman söylediğimi tekrarlayacağım; Norveç Parlamentosu’nda yemin ettim, bu yeminim son nefesime kadar geçerli olacak.”

 

Kral Harald, Malezya’daki hastaneden Norveç’e götürülmesini beklerken, görevi geçici olarak 50 yaşındaki Veliaht Prens Haakon yürütüyor.