Nuri Bilge Ceylan Zeki Demirkubuz Kavgası! Nuri Bilge Ceylan'dan Demirkubuz'a 'Kendisine Bir Youtube..'

Sosyal medyada tartışmaya devam eden ünlü iki yönetmen Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz cephesinde yeni gelişme yaşanırken, “Susacak, dişini sıkacak ve bir daha tek kelime etmeyecek. Ederse, YouTube kanalı açarım" diyen Zeki Demirkubuz’a yanıt veren Nuri Bilge Ceylan “Kendine şimdiden YouTube kanalı açarsa iyi eder. Yakında” sözleriyle cevap verdi.

 

Sosyal medyada tartışmaya devam eden ünlü iki yönetmen Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz cephesinde yeni gelişme yaşanırken, “Susacak, dişini sıkacak ve bir daha tek kelime etmeyecek. Ederse, YouTube kanalı açarım" diyen Zeki Demirkubuz’a yanıt veren Nuri Bilge Ceylan “Kendine şimdiden YouTube kanalı açarsa iyi eder. Yakında” sözleriyle cevap verdi.

 

TGRT Haber'de yer alan habere göre; Nuri Bilge Ceylan, “Susacak, dişini sıkacak ve bir daha tek kelime etmeyecek. Ederse, YouTube kanalı açarım" diyen Zeki Demirkubuz’a “Kendine şimdiden YouTube kanalı açarsa iyi eder. Yakında” sözleriyle cevap verdi. 2006 yılından itibaren küs oldukları bilinen iki yönetmen Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan arasındaki gerilim tırmandı. Kış Uykusu'nda kendisine yaptığı gönderme hakkında konuşan Demirkubuz, “Daha iyisini çeksin" demişti. Nuri Bilge Ceylan ise üç yıl sonra ilk X (Twitter) mesajını Demirkubuz'a cevap vermek üzere attı.

 

nuri bilge ceylan zeki demirkubuz kavgasi buyuyor nuri bilgi ceylan dan demirkubuz a sert sozler

 

"KENDİNE YOUTUBE KANALI AÇARSA İYİ EDER”

 

Katıldığı canlı yayında Nuri Bilge Ceylan küslüğü hakkındaki sorulara cevap veren yönetmen Zeki Demirkubuz,  “Susacak, dişini sıkacak ve bir daha tek kelime etmeyecek. Ederse, YouTube kanalı açarım, her gün düzenli yayın yaparım” dedi. 3 yıldır sosyal medya hesabından hiçbir paylaşım yapmayan Ceylan, Demirkubuz’a, "Ne söylerse söylesin cevap vermeyeyim diyordum, ama bu üslup karşısında ne yazık ki bu artık mümkün değil. Kendine şimdiden bir YouTube kanalı açarsa iyi eder. Yakında..." sözleriyle cevap verdi. 

 

ZEKİ DEMİRKUBUZ İLK KEZ NURİ BİLGE CEYLAN HAKKINDA KONUŞTU 

 

2006 yılından beri küs oldukları bilinen iki başarılı yönetmen Zeki Demirkubuz, ilk kez Nuri Bilge Ceylan hakkında konuştu. Habertürk canlı yayınına konuk olan Demirkubuz, 2006 yılında Kader adlı filminin Antalya Film Festivali’nde ‘en iyi film’ ödülünü aldığı törende Nuri Bilge Ceylan’ın bayıldığını hatırlatarak, “Hiçbir zaman söylendiği gibi çok yakın arkadaş değildik. Aç kalsam ekmek parası isteyeceğim biri değildi. Ama işte Semih Kaplanoğlu gibi, ya da başka arkadaşlar gibi görüştüğüm bir arkadaştı. Ama ben midem bulanınca uzaklaştım ama ilişkimiz kopmadı. 

 

İklimler’in kurgusu sırasında çok çiğ bir hareket yaptı. O onu çekti, ben Kader’i çektim. O sene Kader ağlarını Antalya Film Festivali’nde ördü; en iyi film ödülünü 300 bin liraya çıkardılar. 230 bin dolar. Dünyada eşi yok. Ödül töreninin açıklanacağı gün otelin lobisinde otururken bu geldi, böyle havalı havalı gevrek gevrek… Jüride de Cannes’dan biri var, bunun bir arkadaşı. Hatta orada bunun esprisi oldu, herhalde sinyal aldı bu ondan keyfi yerinde diye. Benimle de konuşuyor, geldi masamıza oturdu, sohbet ettik. 

 

Aynı akşam bunlar geldi yapımcısı, karısı, kendisi, tören sırasında önümüze oturdular, hiç konuşmadılar benimle… Ebru iki gün önce Kader’i izleyince allak bullak olduğunu söyledi, aramız iyiydi. Neyse geldiler, konuşmuyor. Arkasından seslendim de, bakmadı bile. Neyse vardır bir derdi dedim. İki tane ödül aldı, çıktı acayip küskün falan.  Sonra her şeyin üstüne yemin ediyorum bir tane bile Kader’e şey yok… Bizim zaten bir beklentimiz de kalmadı. Tam böyle en iyi film ödülü açıklanmadan önce bu pat bayıldı. Gitti kaldırdılar, hatta ben de yardım etmeye çalıştım…

 

Törenden sonra ‘iyi misin’ demek için aradım. Konuşmak istemedi ve o günden itibaren konuşmadı. 2 gün sonra Mis Sokak'ta yüz yüze geldik 'iyi misin' dedim. Yüzünü çevirdi. Bir tane tokat atmak istedim..." sözleriyle küslük hakkında konuştu.  Nuri Bilge Ceylan’ın kendisiyle neden konuşmadığını bilmediğini belirten Demirkubuz “Çok yakınındaki bir akrabasına sordum. Cannes Film Festivali aleyhinde konuştuğum için benimle konuşmadığını söyledi. Lan Cannes Film Festivali'nin muhtarı mısın, nesin sen? Sana ne” sözleriyle küslüğün nedenini açıkladı.

 

Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan için “Susacak, dişini sıkacak ve bir daha tek kelime etmeyecek. Ederse, Youtube kanalı açarım, her gün düzenli yayın yaparım. Bu ülkenin en sevdiği şey unutmaktır. Her yaptığımız yanımıza kar kalmıyor. Biraz düşüneceksin." dedi. 

 

"BİR DAHA TEK KELİME ETMEYECEK”

 

Zeki Demirkubuz'un gerçeği bildiğini belirten Nuri Bilge ceylan, "Öyle bir şey yok ama nedense öyle bir şey varmış gibi bir izlenim yaratmayı tercih ediyor. Bence çok ayıp ediyor. Bunca yıl arkadaşlık ettik, birbirimize ne yardımlar ettik sonuçta" ifadelerini kullanmıştı. Zeki Demirkubuz dün akşam, çıktığı canlı yayında Nuri Bilge Ceylan’ın bu sözlerine “Üç Maymun'u izlemedim. Adilik yapmasın. Çünkü ben ima etmem, bir şey varsa çat çat söylerim” sözleriyle cevap verdi.