Nusret Hakkında Amerika'da Dava! Çalışanlarından Ağır Suçlamalar! Dekolte Giymeye Zorladı!

"Salt Bae" lakabıyla sosyal medyada 51.7 milyon takipçisi bulunan ünlü ÅŸef Nusret Gökçe'nin eski çalışanları hakkında dava açarlarken, çarpıcı iddialarda bulundular. 

 

"Salt Bae" lakabıyla sosyal medyada 51.7 milyon takipçisi bulunan ünlü ÅŸef Nusret Gökçe'nin eski çalışanları hakkında dava açarlarken, çarpıcı iddialarda bulundular. "Salt Bae" lakabıyla sosyal medyada 51.7 milyon takipçisi bulunan ünlü ÅŸef Nusret Gökçe'nin eski çalışanları hakkında dava açarlarken, çarpıcı iddialarda bulundular. 

 

Sözcü gazetesinin Amerikan medyasına dayandırdığı habere göre, Yurt dışında "Salt Bae" olarak da bilinen Nusret Gökçe'nin eski çalışanları ABD medyasına konuÅŸtu... Nusret'in kendilerine ayrımcılık da yaptığını ve cinsiyetçi bir çalışma atmosferinin olduÄŸunu da söyleyen çalışanlar dava açtıklarını da duyurdu. Son yılların popüler iÅŸletmecilerinden Nusret Gökçe’nin başı eski çalışanlarının açtığı davalarla dertte…

 

Yurt dışında “Salt Bae” olarak da bilinen ve paylaÅŸtığı videolarda yaptığı “tuzlama” hareketiyle ünlenen ve dünyanın farklı bölgelerinde 22 restoranı bulunan Gökçe’nin eski çalışanları dava açtı. ABD’nin önde gelen medya kuruluÅŸlarından Insider’a konuÅŸan davacılar, Gökçe’nin restoranlarında cinsiyetçi bir atmosfer olduÄŸunu ve çalışanların milliyetlerine göre ayrımcılık yapıldığını da öne sürdü. Nusret Gökçe ile çalışan bazı kadınlar kendilerinin “dekolte” giymeye zorlandığını söyledi. Haberde, “Insider’ın incelemeleri sonrasında Gökçe’nin ve restoranlarının daha karanlık bir yönü ortaya çıktı. Ä°ki ÅŸehirde açılan 7 davada konuÅŸan 9 eski çalışan Gökçe’nin ÅŸöhret ve paraya takıntılı olduÄŸunu söyledi. Eski çalışanlar emek sömürüsünün yanı sıra iÅŸ ortamında testosteron ağırlıklı bir çalışma kültürü olduÄŸunu da söyledi” denildi. Insider’dan Sophia Ankel’e konuÅŸan ve geçmiÅŸte Nusr-Et Miami’de rezervasyon sorumlusu olarak çalışan bir kadın, “Size uygulanması gerekenden çok daha az saygı duyulduÄŸunu hissediyorsunuz, saygı duyulmuyordu” dedi. Bazı eski çalışanlar da Türk olmayan çalışanlara kötü muamele yapıldığını ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını da öne sürdü. 2021’de dava açan Angelo Maher isimli bir eski çalışan, “Covid-19 yasakları kalktıktan sonra daha önce çok iyi çalışmama raÄŸmen beni yeniden iÅŸe almadılar. Türk çalışanları ise yeniden iÅŸe aldılar” dedi.

 

“Ä°LK GÜNÜMDE BENDEN DEKOLTELÄ° GÄ°YÄ°NMEMÄ° Ä°STEDÄ°”

 

Maher, kendisine ırkçı hakaretlerde bulunulduÄŸunu da öne sürdü. Nusr-Et Miami’de çalışan kadın, erkek çalışanların kendisini taciz ettiÄŸini ve daha dekolteli giyinmesi konusunda uyarı yapıldığını söyledi. Nusr-Et New York’ta eskiden barda çalışan Elizabeth Cruz isimli bir kadın ise, “Genel müdür iÅŸteki ilk günümde kısa etek, yüksek topuklu ve göÄŸüs dekolteli giyinmemi istedi” yorumunu yaptı. Müdürün kendisine cinsiyetçi ve ırkçı söylemlerde bulunduÄŸunu da dile getirdi. Cruz, “O dönemde restoranda çalışan bir Türk kadın çalışan ise normal üniformasıyla geliyordu” yorumunu yaptı. Cruz’un davasının devam ettiÄŸi belirtilirken Insider’ın haberinde Ocak 2020’de Melissa Compere isimli eski bir çalışan tarafından dava açıldığı kaydedildi. Compare, kadın olduÄŸu için terfi almadığını öne sürdü.