Oje Nasıl Sürülür? Oje Tırnağı Uzatır Mı?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ojedir. Güzelliğe önem veren kadınlar oje sürüyor. Genellikle herkesin ilgilendiği oje sürmek sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl sürülür? İşte cevabı haberimizde...

 
 

Oje insanın tırnaklarını süslemek ve tırnak plakalarını korumak için tırnaklara sürülen bir çeşit cila'dır. Formülü süsleyici etkilerini arttırmak ve çatlama veya soyulmayı önlemek için defalarca kere değiştirilip geliştirilmiştir. 

 

Ojenin vücudumuza verdiği olumsuz etkiler nelerdir?

 

Cildi tahriş eder ve alerjen etkisi vardır. Endokrin sistemine zarar vererek vücutta toksinlerin birikmesine sebep olur. Vücutta bazı enfeksiyonların oluşmasına sebep olur. İçeriğinde bulunan formaldehit, fitalat gibi maddeler sinir sistemine zarar vericidir.

 

Sık oje sürmenin tırnağa etkileri nelerdir?

 

Ojeler ''flalet ve formaldehit'' adlı kanserojen madde içermektedir. Rengarenk ojelerdeki oldukça fazla olan bu toksin maddeler; vücut tarafından emilerek karaciğerde birikmekte ve çeşitli hastalıkların tetiklenmesine sebep olmaktadır.

 

oje

 

Oje ne işe yarıyor?

 

Tırnak kusurlarını kapatır. Kalıcı oje tırnaklarınıza hava ve su geçmesini engellemediği için tırnaklarınıza zarar vermez ve sararma yapmaz. Kalıcı oje özel ve tırnaklarınıza zararı olmayan, güvenle kullanabileceğiniz malzemelerden üretilmiştir.

 

Oje sürmek tırnağı uzatır mı?

 

Tırnaklarınıza devamlı oje sürmek; tırnaklarınızın hava almasını engeller. Hava almayan tırnak; sararır ve daha yavaş uzar. Bu neden ile haftada 1-2 gün tırnaklarınızı dinlendirmeli ve oje sürmemelisiniz. Sağlıklı tırnak daha çabuk uzayacaktır.

 

 Oje nasıl sürülür?

 

Oje sürmeden önce tırnaklarınızı istediğiniz boyutta kesin ve törpüleyin. Ojeden önce tırnağınıza koruyucu sürün. Ojeyi sürmeye tırnağın ortasından başlayın ve üç fırça darbesiyle bu işlemi tamamlamaya çalışın. Bütün tırnaklarınıza aynı işlemi uygulayın.



Etiketler: