Ölümden Sonra Hayat Var Mı? Evet Var!

Ölümden sonra hayat var mı? Evet var. Çünkü mikroplarımız yaşıyor. 

 

 

Amerikalı mikrobiyolojistlere göre, ölümünüzün üstünden günler, hatta aylar geçmiş olsa da, vücudunuzun küçücük parçaları yaşamaya devam ediyor. Bu küçücük parçalar, bağırsaklarınızdaki bakteriler. Ve yeni bir rol ya da görev üstleniyorlar.

 

Peki, bağırsaklardaki bakterilerin, yani mikropların ölümünüzden sonraki yeni görevi ne? Cevap: Bedeninizin çürümesini sağlamak.

 

Araştırma ekibinden Jennifer DeBruyn ölümünüzden sonra bağırsağınızdaki bakterilerin “Faaliyetlerini” şöyle anlatıyor:

 

“Bilindiği gibi, ölümüzle birlikte kalbiniz oksijenli kan pompalamayı durduruyor. Oksijen olmayınca hücreler ölüyor. Hücrelerin ölümü bakterilere fırsat sunuyor. Çünkü öldüğünüz için beslenemediğinize, dolayısıyla bakterilere besin sağlayamadığınıza göre, onlar da ölü hücrelerle besleniyorlar.

 

Bağırsağınızdaki bakterilerin ya da mikropların tem amacı oluyor: Sizin ölümünüze rağmen her ne pahasına olursa olsun hayatta kalmak! Dolayısıyla hayata tutunmak için vücudunuzu kullanıyorlar. Organlarınız arasından kendilerine hayat yolu açıyorlar. Hatta üreyebiliyorlar da.”

 

Ya daha sonra? Araştırmacının cevabı: “Daha sonrası gizemini koruyor.Ama bedenin çürümesinden aylar, hatta yıllar sonra bile hayatta kalmayı başarmış bakteriler tespit ettik.”

 

Amerikalı bilim insanlarının konuyla ilgili bir buluşu daha var: Ölünün bedenindeki sağ kalmış bakteriler, hayatlarını kolaylaştırmak için topraktaki bakterilerle yardımlaşıyorlar. Özellikle ölünün bedenini temizlemek için.

 

Kısacası, ölümden sonra hayat var. Ama mikroskobik düzeyde!



Etiketler: