Ömer Çelik'ten Almanya'da Düzenlenen Sabah Avrupa Ofisine Baskın Ä°çin Tepki!

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda Almanya'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan gazeteciler için Almanya'ya tepki gösterirken, çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda Almanya'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan gazeteciler için Almanya'ya tepki gösterirken, çarpıcı ifadeler kullandı. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda Almanya'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan gazeteciler için Almanya'ya tepki gösterirken, çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

Ömer Çelik'in açıklaması ÅŸu ÅŸekilde: 

 

Almanya basın özgürlüÄŸüne saygı göstermelidir… Sabah gazetesi Almanya Temsilcisi Ä°smail Erel ve Sabah Avrupa gazetesi Yazı Ä°ÅŸleri Müdürü Cemil Albay’ın FETÖ’cülerin ÅŸikayeti üzerine gözaltına alınmasını kınıyoruz. FETÖ’cüler bulundukları her ülke için güvenlik tehdididirler. Almanya’nın dikkate alması gereken budur… 

 

omer celik ten almanya da gozaltina alinan gazeteciler icin tepki

 

Ne olmuÅŸtu?

 

Alman polisi, Sabah Avrupa gazetesinin ofisini bastı, iki gazeteciyi gözaltına aldı. Alman polisinin, Sabah gazetesinin Avrupa haberleri merkezinin bulunduÄŸu Frankfurt ofisine baskın düzenlediÄŸi ve Almanya Temsilcisi Ä°smail Erel ve Haber Müdürü Cemil Albay’ı gözaltına aldığı bildirildi. Sabah gazetesi kaynaklarından alınan bilgiye göre Alman polisi, Ä°smail Erel ve Cemil Albay’ın evlerinde ve Sabah gazetesinin Avrupa ofisinde aramalar gerçekleÅŸtirildi ve bilgisayarlarla telefonlara el koydu. Baskının hangi amaçla yapıldığı hakkında henüz yeterli bilgi bulunmadığı aktarıldı. Ä°ki gazetecinin serbest bırakılması için DışiÅŸleri Bakanlığı ve meslek örgütlerinin devreye girdikleri öÄŸrenildi. Diplomatik kaynaklar, iki gazetecinin gözaltına alınmasının basın özgürlüÄŸü yönünden kabul edilemez olduÄŸunu ve bunun Alman makamlarına iletildiÄŸini bildirdi. Kaynaklar, konunun hem Ankara’da hem de Berlin’de protesto konusu yapıldığını, gazetecilere yönelik muamelenin kabul edilemez olduÄŸunu ve gazetecilerin serbest bırakılması için Alman makamlarıyla üst düzey görüÅŸmelerin sürdüÄŸünü kaydetti.