Online Seyahat Acenteleri Ryanair'i Satış Listelerinden Çıkardılar!

İrlanda Yüksek Mahkemesi'nin kararı sonrası Online Seyahat Acenteleri (OTAs) Booking.com, Kiwi ve Kayak gibi devler Ryanair uçuşlarını satışlardan çıkardı.

 

Airporthaber'in haberine göre; Online Seyahat Acenteleri (OTAs) Booking.com, Kiwi ve Kayak gibi devler, İrlanda Yüksek Mahkemesi'nin kararı sonrasında Ryanair uçuşlarını satışlardan çıkardı.

 

Online Seyahat Acenteleri (OTAs - Online Travel Agencies) Booking.com, Kiwi ve Kayak gibi devler, İrlanda Yüksek Mahkemesi'nin kararı sonrasında Ryanair uçuşlarını satışlardan çıkardı. Ryanair, bu hamlenin Ocak ayında boş koltuk sayısını yüzde 1-2 artırabileceğini belirtti. Ayrıca, bilet gelirlerinin de etkilenebileceğini, ancak yılsonu yolcu sayısını veya kar beklentilerini "maddi olarak" sarsmayacağını ekledi. Havayolu, doğrudan kendi web sitesinden rezervasyon yapan yolculara yönelik fiyatları düşürme sözü verdi.

 

Ryanair, çevrimiçi acenteleri "korsanlar" olarak nitelendirirken, biletlerini "gizli ek maliyet eklemeyen ve yolcuları doğrudan Ryanair.com'a yönlendiren" şeffaf acentelere sunmaya devam edeceğini ifade etti. Havayolu, çevrimiçi acentelerin uçuşlarını kaldırmasının nedeninin, ya ulusal tüketici koruma ajanslarının baskısı ya da şirketin aldığı yeni müşteri doğrulama önlemleri olduğunu düşündüğünü belirtti.

 

Ryanair, Booking Holdings ve iştirakleri Booking.com, Kayak, Agoda ve Priceline'a karşı ABD'de uzun süren bir hukuk mücadelesi yürütüyor. Ryanair, bu yıl eski Yugoslavya pazarında 5.9 milyon koltukla üçüncü büyük taşıyıcı olacak. Bu koltukların 4.9 milyonu Hırvat pazarına tahsis edilmiş, burada 2.8 milyon koltukla ikinci sıradaki Croatia Airlines'ı geride bırakarak en büyük havayolu olacak.