Orman Yangınlarının Yol Açtığı Hava Kirliliği Kalp Krizini Tetikliyor!

İklim değişiklikleri ve atmosferin kirlenmesi gerek gezegenimiz, gerekse insan sağlığı için hiç de hayırlı haber değil. Bilim insanları, yazları orman yangınlarının yol açtığı hava kurluluğunun daha önce kalp krizi geçirmiş olanların kış aylarında yeniden kriz riskiyle karşı karşıya kalabileceğini tespit ettiler

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Araştırmada ABD’nin Utah eyaletinde dağlık ortamda yaşayan toplulukların sağlığı büyüteç altına alındı. Hava kirliliğine bağlı ve sağlığı tehdit edebilecek iki olgu üstünde duruldu:

 

1-Yükseğe çıktıkça hava sıcaklığının azalacağına artması. “Tersine kış” denilen bu olay, sıcak havanın daha soğuk havanın üstünde sıkışması anlamına geliyor. İnce parçacıklar ve ozon normal olarak dağılmıyor, bu alçak ve soğuk bölgelerde tuzağa düşüyor. Bu da o bölgelerde yaşayanların kalp krizi riskini artırıyor.

 

2-Orman yangınları mevsimine gelince, sonuçlar hiç de iç açıcı değil. Çünkü düzensiz ve hızlı kalp atışlarıyla gelen aritmi bozukluğu, kanın pıhtılaşmasına ve bunun sonucu krize yol açmasına neden oluyor.



Etiketler: