Oscar Pistorius 11 Yıl Sonra Bugün Şartlı Tahliye Oluyor! Reeva Steenkamp'i Öldürmüştü!

Güney Afrikalı eski paralimpik şampiyonu Oscar Pistorius, birlikte yaşadığı Reeva Steenkamp’ı öldürmesinden 11 yıl sonra bugün şartlı tahliye ile cezaevinden çıkacak.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Cezaevi yönetimi, “Şartlı tahliyeden yararlanan tüm hükümlüler gibi Oscar Pistorius’un medyaya açıklama yapması yasak. Pistorius’un kamuoyunun geniş bir bölümü tarafından tanınıyor olması, onu ayrıcalıklı kılamaz, o da diğer hükümlüler gibi ceza sisteminin kurallarına uymak zorunda” açıklaması yaptı.

 

37 yaşındaki Oscar Pistorius, Kasım ayı sonunda şartlı tahliye hükümlerinden yararlanma hakkını kazandı. Güney Afrika adaleti, cezasının yarısını çeken mahkumlara şartlı tahliyeden yararlanma imkanını öngörüyor. Pistorius bugün Güney Afrika’nın başkenti Pretoria’nın banlyösündeki cezaevinden tahliye edilecek. Ancak güvenlik nedeniyle tahliye saati ve evine nasıl nakledileceği açıklanmadı.

 

Cezaevi yönetimi ayrıca kapının önünde Pistorius’un tahliyesini bekleyecek gazetecilerin hiçbir fotoğraf veya görüntü çekemeyecekleri uyarısında bulundu. İki bacağı da ampüte olan ve 6 kez paralimpik şimpiyonu olan Pisitorius, 2017’deki temyiz duruşmasında cinayetten suçlu bulunarak 13 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

Pistorius, 13 Şubat 2013’ü 14 Şubat’a bağlayan gece birlikte yaşadığı 29 yaşındaki manken Reeva Steenkamp’ı Pretoria’daki evinde 4 el ateş ederek öldürdü. Cezasının dolacağı 2029’a kadar şartlı tahliye koşullarına uyacak olan Pistorius, bu çerçevede öfke kontrolü ve kadınlara şiddetin önlenmesi konularında terapi görecek.