Osmanlı'nın Son Döneminden İstanbul Manzaraları!

Ünlü yönetmen ve senarist Murad Çobanoğlu, Twitter sayfasından yayınladığı paylaşımında Osmanlı'nın son döneminden İstanbul manzaralarını içeren eski kayıtları takipçilerinin beğenisine sundu. 

 

Ünlü yönetmen ve senarist Murad Çobanoğlu, Twitter sayfasından yayınladığı paylaşımında Osmanlı'nın son döneminden İstanbul manzaralarını içeren eski kayıtları takipçilerinin beğenisine sundu. Yayınladığı ilk videoda Sultanahmet'ten manzaraları içeren görüntüleri paylaşan ünlü yönetmen ilk video ile ilgili  "Osmanlı'nın son günlerinden İstanbul manzaraları. Sultanahmet halk arasında At Meydanındayız. Kameraman çok güzel bir şey yapıp Örme Obelisk, Mısır Obeliski, İbrahim Paşa Sarayı (İEM), Alman Çeşmesi ve Sultanahmet Cami'nin ve gezdirip Ayasoyfa ile çekimi bitiriyor." ifadelerini kullandı. 

 

Ünlü yönetmen yayınladığı Aya İrini ile başlayıp çevre semtlerdeki insan manzaralarını gösteren ikinci videosunda ise görüntüler için "Aya İrini ile başlanmış çevre semtteki kahvehaneler ve mahalle hayatı çekilmiş. Atalarımız da nargilecide takılıyor tabii ki... Ertha Kith'in bir dönem meşhur ettiği Katip ya da "Üsküdar'a Giderken" şarkısı da eşlik ediyor bize gezerken.." ifadelerini kullandı. 

 

Ünlü yönetmen yayınladığı Boğaziçi'nde bir tekneden çekilmiş görüntüler için ise "Bu kez Boğaziçi'nde bir teknedeyiz, önümüzden usulca geçen yelkenlileri seyrediyor ve Dolmabahçe Sarayı ve yanan Çırağan Sarayı'nın önünden geçiyoruz. Kabataş sırtları gözüküyor." ifadelerini kullandı. 

 

Son videosunda ise ünlü yönetmen paylaştığı içerik ile bizi Boğaziçi'nin incileri Boğaziçi'nin yalılarına götürürken; "Gezintiye devam ediyoruz.... Boğaziçi'nin incisi Boğaziçi Yalıları, yanlış değilsem sonda Amcazade Yalısı bulunuyor." ifadelerini kullandı. Yayınladığı videolar ile tarihte kısa bir yolculuğa çıkaran ünlü yönetmen, sosyal medyada takipçilerinden yoğun ilgi gördü. 

 

İşte o görüntüler;