Otistik Genç Paris'te Kayboldu İsviçre'de Bulundu!

Fransa’nın başkenti Paris’in banliyösü Ivry-sur-Seine’de 17 Kasım’da kaybolan 15 yaşındaki Muhammed, 15 gün sonra İsviçre’de bulundu. Genci bulanlar, ailesinde otistik biri olan ailelere destek veren “Secur’autisme” adlı sivil toplum örgütü.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Genç Muhammed 17 Kasım gecesi evden kaçtı, ertesi gün bölgedeki bir AVM’de görüldü. Sonra izini kaybettirdi. Bu, Muhammed’in ilk kaçışı değildi. Geçen Eylül’de evinden epey uzakta, Normandiye bölgesinde bulunabilmişti. Fransız futbolunun yeni yıldızlarından Kylian Mbappe’nin hayranıydı, onu bulup tanışmak için firar etmişti.

 

Muhammed’in annesi daha bir ay önce bir televizyon kanalında oğluyla ilgili sıkıntılarını anlatmıştı: “Kaçınca onu bulmak çok zor. Çünkü nereye gittiğini bilmeniz mümkün değil. Bir terene atlayıp herhangi bir istasyonda inebilir, oradan kimbilir nereye gittiği bilinmeyen bir başka trene atlayabilir. Asıl sorun, hiç konuşmaması.”

 

Gerçekten de Muhammed arada bir ağzından çıkan “Evet” veya “Hayır” sözcükleri dışında hiç mi hiç konuşmuyor. Genç sadece birkaç saat başıboş kaldı, İsviçre’ye giden bir trende bir kontrolör onu farkedip Basel’de bir psikiatri hastanesine götürdü. Hastanede bir görevli sosyal medyadaki uyarıları görüp genç adamın arandığını farketti . Şimdi Muhammed’i İsviçre’den baba evine getirmenin yolları aranıyor.