Otomotiv Sektörünün E-Hali!

Tüm sektörlerde olduÄŸu gibi otomotiv sektörü de insanın hayatını kolaylaÅŸtıran dijitalleÅŸmeye direnemiyor. Yıllardır markaların müÅŸterilere olan kalıplaÅŸmış uygulamaları otomotiv müÅŸterisinin dijital ortama olan tepkisi gibi yansıtılıyordu.

 

Tüm sektörlerde olduÄŸu gibi otomotiv sektörü de insanın hayatını kolaylaÅŸtıran dijitalleÅŸmeye direnemiyor. Yıllardır markaların müÅŸterilere olan kalıplaÅŸmış uygulamaları otomotiv müÅŸterisinin dijital ortama olan tepkisi gibi yansıtılıyordu. Ancak bunun aslında müÅŸteriye sunulmayan hizmetin sebebi olarak da müÅŸterinin gösterilmesi gerçeÄŸi yatıyor.

 

 

otomotiv sektorunun e hali

 

MüÅŸteri artık a dan z ye kendisine hizmet verecek dijital hizmetler arayışında!

 

Uzun lafın kısası müÅŸteriye dijital hiç bir hizmet sunmayıp bunu da müÅŸteri istemiyor gibi yansıtmak ve geleneksel yollardan satış yapmaya çalışmak artık yeni bilinçli müÅŸterinin kaçırılmasına sebep oluyor. Otomotiv deyince her markanın he ürün grubunun her büyük yatırımcının ayrı proje geliÅŸtirmesi gereken yeniliklere çok açık bir sektörle karşı karşıyayız. Bazı büyük üretici markaların geliÅŸtirdiÄŸi müÅŸteri deneyimi adını verdiÄŸi ama hala geleneksel izler taşıyan projeler de artık müÅŸterinin ihtiyacını karşılamıyor. MüÅŸteri artık a dan z ye kendisine hizmet verecek dijital hizmetler arayışında. Her ne kadar start up olarak çok büyük sermayeler ile pazara girip yapan yabancı sermayeler biz varız yeniliÄŸe açığız dese de konuya çok uzaklar. Hem ürünlerin deÄŸiÅŸmesi tedarik sıkıntıları pandeminin getirdiÄŸi normalın üstünde otomobil ihtiyacı pazarı tüm dünyada felç etse de su an dijitalleÅŸmeye yatırım için en uygun zaman.

 

 

Bir sonraki yazımızda otomotiv dünyasında dijitalleÅŸme adına kim ne yapıyor masaya yatıracağız..