Palyaço Balığının Saymayı Bildiği Ortaya Çıktı!

Boyu aşağı-yukarı 6 santimetre olan ve canlı renkleriyle dikkat çeken palyaço balığı Kızıldeniz, Hint Okyanusu ve Pasifik’in sığ sularında yaşıyor. 30’a yakın türü olduğu biliniyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu balığın bugüne kadar bilinen en önemli özelliği “Deniz şakayığı” ile son derece uyumlu bir hayat sürmesiydi. Hatta, yuva olarak seçtiği “Deniz şakayığı”nı kendi kolonisinden diğer balıkların ziyaret etmesinden memnunluk duyuyordu. Buna karşılık kendi topluluğundan olmayanların ziyaretlerini sevmiyordu ve ısırarak onları kovmaya çalışıyordu.

 

Şimdi bu küçük balıkların yeni bir yeteneği ortaya çıkarıldı: Japonya’da Okinawa Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nün araştırmacılar, palyaço balığının düşmanlarını tanımak için başvurdukları yöntemi tespit ettiler. Çok kolay: Vücutlarındaki çizgileri sayarak! Çünkü deneyimleri vücutlarında çizgi olmayan veya sadece tek çizgi bulunan balıkların hemen hiç saldırıya uğramadıklarını gösteriyordu. Yani zararsızdı. 2 veya daha fazla çizgisi bulunan balıklar ise pek iyi karşılanmıyordu. Ziyarete gelen palyaço balığının sırtında 3 veya daha fazla çizgi varsa şiddetle kovuluyordu.Çünkü aile veya koloni için tehdit oluşturabilecek, agresif balıktı.



Etiketler: