Parasızceo'dan İlginç Pangolin Videosu!

Twitter'da yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiren Parasızceo, sayfasından yayınladığı video ile sosyal medyada dikkat çekmeyi başardı. 

 

Twitter'da yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiren Parasızceo, sayfasından yayınladığı video ile sosyal medyada dikkat çekmeyi başardı. Twitter sayfasından paylaştığı videoda ilginç bir hayvan türü olan Pangolin'in beton duvar parçalayan görüntülerini yayınlayan ünlü Twitter fenomeni, bu görüntülerle sosyal medyada takipçilerinden yoğun ilgi gördü. 

 

Peki nedir bu Pangolin? 

 

Pangolin hayvanı, vücudunu kaplayan pullar ile "yürüyen canlı çam kozalakları" olarak da adlandırılırlar. Asya ve Afrika'da 4'er türünün bulunduğu toplamda 8 farklı türde var olan ilginç hayvanların yapışkan olan dilleri yaklaşık 300 cm uzunluğundadır. Pangolinler yapışkan dilleri sayesinde, dillerini termit, karınca gibi hayvanların yuvasına sokarak zorlanmadan bu hayvanları toplar ve yer. Karınca ve termitlerin vücudunda bulunan asitlerin kendilerine zarar vermelerini ise Pangolinlerin midesinde bulunan kalın kaslı çeperi engeller. 

 

Pangolinlerin boyları türüne göre 30 cm ile 100 cm arasında değişir. Pangolinleri ilginç kılan şey ise tüm vücutlarını kaplayan kozalak görünümündeki pullardır. Bu pullar yapısal olarak karetinden oluşmaktadır. Pangolinlerin yaşam alanları ise ağaç kovukları ya da kendi kazıdıkları çukurlardır.