Pençe Kilit Operasyonu'nda 5 Askerimiz Şehit Oldu! 3'ü Ağır 8 Yaralımız Var! Milletimizin Başı Sağolsun!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada beş askerin hayatını kaybettiğini, üçü ağır sekiz askerin de yaralandığını duyurdu. Yaralı askerlerin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.” MSB açıklamasında, "Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir" denildi.

 

pence kilit operasyonu nda 5 askerimiz sehit oldu 3 u agir 8 yaralimiz var milletimizin basi sagolsun

 

'Yalnızca resmi açıklamalara itibar edelim’

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da X (eski adıyla Twitter) hesabında bir taziye mesajı paylaştı. Altun, "Sosyal medyada şehitlerimiz ve Silahlı Kuvvetlerimizle alakalı doğrulanmamış içerikleri paylaşmayalım, terör örgütlerinin bölücü propagandalarına alet olmayalım" uyarısında bulundu ve yalnızca resmi açıklamalara itibar edilmesini istedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel de "Son dönemde gelen şehit haberleriyle millet olarak yüreğimiz yanmaya devam ediyor" dedi ve sosyal medya hesabında bir başsağlığı mesajı yayımladı. Öte yandan CHP yarın Manisa'da yapılması planlanan aday tanıtım toplantılarını iptal etti. Özel, Ankara’ya dönecek ve Cumartesi günü Merkez Yönetim Kurulu'nu olağanüstü toplayacak. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da paylaştığı mesajda, askerler için "Vatan size minnettar" dedi.