Pırtımpırt Yemeği Nasıl Yapılır?

Youtube’da yayınladığı yemek tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni AnnemMutfakta, yayınladığı videosunda geçtiğimiz gün Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmada sorulmasıyla gündemin ilk sırasına yerleşen pırtımpırt yemeğinin tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Youtube’da yayınladığı yemek tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni AnnemMutfakta, yayınladığı videosunda geçtiğimiz gün Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmada sorulmasıyla gündemin ilk sırasına yerleşen pırtımpırt yemeğinin tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Ünlü sosyal medya fenomeni adını 'parçalamak' anlamındaki 'pırtılmak' kelimesinden pırtımpırt yemeğinin tarifini detayları ile anlattı.

 

İşte taze asma yapraklarının parçalanıp (pırtılıp) tencerede pişirilmesiyle ortaya çıkan hafif ekşili tat, yemeği diğer yeşil yaprak (ıspanak, pazı) yemeklerinden ayıran pırtımpırt yemeğinin tarifi;

 

Malzemeler

 

500 gr kuzu eti

1 su bardağı nohut

1 su bardağı buğday

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı salça

2 su bardağı su

1 adet soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1/2 çay bardağı zeytinyağı

 

Pırtımpırt yemeği nasıl hazırlanır?

 

Bir su bardağı nohut ve bir çay bardağı gendimeyi (iri buğday, yarma) akşamdan ıslatın. Suları değiştirilip ayrı tencerelerde haşlayın ve süzün. Yarım kilogram asma yaprağı haşlayın. Kevgirle süzgece alınıp suyu süzün ve ince ince doğrayın. İki soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. İki çorba kaşığı tereyağını tencerede eritip soğan pembeleşinceye kadar kavurun. Yarım kilogram kemikli et ilave edip kavurmaya devam edin. Bir çorba kaşığı domates salçası, bir kaşık suyla ezip tencereye ekleyin. Asma yaprağı, nohut ve gendime ilave edip karıştırın. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.