Plaj Çantasında Bulundurmanız Gerekenler Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de plaj çantasıdır. Güzelliğe önem veren kadınlar plaj çantası kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği plaj çantası sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği plaj çantasının içinde bulundurmamız gerekenler nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Yazın bunaltıcı sıcağından kaçmak için kendinizi denizin serin sularına bırakmak isteyebilirsiniz. Plaj çantasında bulundurmanız gerekenler arasında; havlu, yedek mayo, güneş kremi ve güneş gözlüğü gösterilebilir. Plaj çantasında bulundurmanız gerekenler, deniz kenarında geçirdiğiniz zamanın daha konforlu hale gelmesini sağlar. Yanınızda yüksek emiciliğe sahip bir plaj havlusu olduğunda denizden çıktıktan sonra kurulanmak sadece saniyeler alır. Yüksek koruma faktörüne sahip olan bir güneş kremi plaj çantasında olması gerekenler arasında gösterilebilir. Güneş yanıkları tüm tatilin acı içinde geçmesine sebebiyet verebilir. Plajda sizi güneşten koruyacak, plaj çantasında olması gerekenler arasında yer alan bir diğer ürün de şapkadır. Şapka, güneşin doğrudan yüzünüze gelmesini önler. Kitap okurken veya telefonunuzla ilgilenirken işlerinizi kolaylaştırır. 

 

Yedek mayo ve bikini

 

Plaj çantasında bulundurmanız gerekenler arasında yedek mayo ve bikini mutlaka olmalıdır. Gün boyu deniz kenarında olduğunuz zamanlarda belirli aralıklarla bikini ve mayo değiştirmek isteyebilirsiniz. Dalgalı bir denizde yüzerken başınıza istenmeyen olaylar da gelebilir. Yedek mayo ve bikini mutlaka plaj çantası içerisinde yer almalıdır. Yedek mayo ve bikini sağlık açısından da son derece önem arz eder. Uzun süre ıslak mayoyla oturmak sağlık problemlerine sebebiyet verebilir. Plaj havlusu her ne kadar üzerinizdeki nemi alsa da bikini ve mayonun ıslaklığını gidermez. Dolayısıyla rüzgardan ve diğer etkenlerden dolayı rahatsız olma ihtimaliniz son derece olasıdır. Yanınızda yedek bikininin ve mayonun bulunması kendinizi gün boyu rahat hissetmenizi sağlar. 

 

Havlu

 

Plaj çantasında bulundurmanız gerekenler içerisinde olmazsa olmazlardan biri de havludur. Denizden çıktıktan sonra rüzgarın etkisiyle üşümeniz son derece muhtemeldir. Büyük boyutlara sahip yumuşak bir plaj havlusu sizi adeta sarıp sarmalar. Böylece rüzgara karşı koruyucu bir görev üstlenir. Mayonun ve bikininin üzerindeki nemi alarak kısa sürede kurumanızı sağlar. Ayrıca denizden sonra vaktiniz olmadığında hızlıca kurulanıp kıyafetlerinizi giymenizi mümkün hale getirir.

 

Güneş kremi

 

Güneş kremi, plaj çantasında bulundurmanız gerekenler arasında belki de en önemlilerinden biridir. Bronzlaşmak her ne kadar estetik bir görünüm sağlasa da uygun korunma yöntemleriyle desteklenmelidir. Bu görevi üstlenen güneş kremlerinde yüksek koruma faktörleri kullanılır. Söz konusu kremler teninizde istediğiniz bronzluğa ulaşmanıza yardımcı olur. Bu sırada güneşten gelen zararlı UV ışınlarına karşı da koruma sağlar. Güneşin zararlı ışınlarının kırışıklık artırma ve leke yapma gibi birçok olumsuz yanı bulunur. 

 


Etiketler: