Pompei'de Kölelerin Ve Eşeklerin Çalıştırıldığı Bir Ekmek Fırını Keşfedildi!

İtalya’da Pompei arkeoloji sitesi yönetimi yeni bir buluşu açıkladı: Bir ekmek fırını. Ama bu fırının özelliği kölelerin ve eşeklerin insanlık dışı koşullarda çalıştırıldığı bir tür cezaevi olmasıydı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Arkeoloji ekibinin başkanı Gabriel Zuchtriegel, “Burada gördüğümüz, Antik Çağ’daki köleliğin en karanlık yüzü. Bu fırında şiddet hüküm sürüyordu” dedi.

 

Alman arkeolog, bulunan mekanın bir “Hapishane fırın” olduğunu belirtti, anlattı: “Bu fırının dışarıya çıkışı yoktu, pencereleri demir çubuklarla donatılmıştı. Burada kölelir ve eşekler yan yana ekmek yapmak için buğday öğütüyorlardı. Bir değirmen taşını bir köle ve bir eşek birlikte döndürüyorlardı. Köle buğdayı öğütmenin yanı sıra eşeğin çalışmasını gözetlemekle de görevliydi. Ayrıca öğütme işlemini denetlemek, değirmene azaldıkça buğday eklemek ve unun kalitesini kontrol etmek de görevleri arasındaydı. Günlük çalışmanın belli bir süresi yoktu.”

 

Pompei’de dahaönce bulunan duvar freskleri neşeli, hayat dolu bir kenti tasvir ediyordu. Bu “Cezaevi fırın” Pompei’nin karanlık yüzünü gözler önüne seriyor.