Putin Sinema Salonlarında Ukrayna Savaşı İle İlgili Belgesellerin Gösterilmesini Emretti!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hükümetine şubat 2023 itibariyle sinema salonlarında Ukrayna savaşı ve "neo-nazi ideoloji" ile ilgili belgeseller yayımlanmasının talimatını verdi. 

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hükümetine şubat 2023 itibariyle sinema salonlarında Ukrayna savaşı ve "neo-nazi ideoloji" ile ilgili belgeseller yayımlanmasının talimatını verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hükümetine şubat 2023 itibariyle sinema salonlarında Ukrayna savaşı ve "neo-nazi ideoloji" ile ilgili belgeseller yayımlanmasının talimatını verdi. 

 

Putin'den talimat!

 

T24'ün dış basından derlediği habere göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümetine şubat ayı itibariyle sinema salonlarında Ukrayna savaşı ve "neo-nazi ideoloji" ile ilgili belgeseller yayımlanmasını emretti. Kremlin, Kültür Bakanlığı'nın emri uygulamak için 1 Şubat'a kadar vakti olduğunu belirtti. Putin, belgeselleri yapan Rus filmcilere Rusya Savunma Bakanlığı'nın yardım etmesini de istedi. Savunma Bakanı Sergey Şoygu'dan da 1 Mart'a kadar bu konuyla ilgili olarak Putin'i bilgilendirmesi istendi. Putin, 24 Şubat'ta Ukrayna'nın "askerden ve Nazilerden arındırılması gerektiğini" söyleyerek komşusunu işgal etmeye başlamıştı. O tarihten bu yana Rus devlet televizyonlarında sıklıkla Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasını haklı göstermeye çalışan propaganda filmleri yayınlanıyor. Rusya'da birçok bağımsız haber organı kapatılırken birçok gazeteci de ülkeden ayrıldı.



Etiketler: