Ressam Mustafa Bayar'ın 22. Kişisel Sergisi Açıldı!

Resimlerinde kurguladığı kompozisyonları, ışığı ve kumaş desenlerini kullanmasıyla çağdaşlarından ayrılan Ressam Mustafa Bayar'ın 22. Kişisel Yağlı Boya Sergisi, 17 Ekim'de kadar Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

 

Doğuya özgü oryantalist yaklaşımları resimlerinde ön plana çıkaran ve kumaş görsellerini kullanmasıyla çağdaşlarından ayrılan Ressam Mustafa Bayar'ın 22. Kişisel Yağlı Boya Sergisi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi Sanat Galerisi, Taksim-İstanbul'da sanat meraklılarıyla bir araya geliyor. Sanatseverler, bu sergiye özel hazırlanan ve 62 resimden oluşan koleksiyonda Bayar'ın son dönemlerindeki çalışmalarını 30 Ekim tarihine kadar yakından inceleme imkânı bulacak.

 

ressam mustafa bayar in 22. kisisel sergisi acildi

 

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Kılıç, Bayar'ın son çalışmalarına ilişkin yazdığı sanat yazısında, sanatçının resimlerinde kumaşlarla doğayı betimlediğini ve kavramsal bir etki yarattığını belirtti. "Sürekli değişen doğa, sanatçının resimlerinde kumaşlarla yeniden hayat buluyor" diyen Kılıç, Bayar'ın kullandığı kumaşlarla gelenekle de bir bağ kurduğunu ve gelenekten gelen kodlamayı çağdaş yaratımlarında devam ettirme arzusunda olduğunu ifade etti.