RTÜK'ten Netflix'e Gözümüz Üzerinizde!

Netflix'in yerli yapımlarından Love 101 (Aşk 101)'in ilk vizyon tarihi olan 24 Nisan yaklaşırken, RTÜK başkanı eşcinsel bir karakterinin hayatının anlatıldığı iddia edilen diziyle ilgili Netflix'i uyarırken gözümüz üzerlerinde ifadelerini kullandı. 

 

Netflix'in yerli yapımlarından Love 101 (Aşk 101)'in ilk vizyon tarihi olan 24 Nisan yaklaşırken, RTÜK başkanı eşcinsel bir karakterinin hayatının anlatıldığı iddia edilen diziyle ilgili Netflix'i uyarırken gözümüz üzerlerinde ifadelerini kullandı. Son dönemde Osman isimli eşcinsel bir gencin hayatının anlatıldığı iddia edilen ve henüz yayınlanmayan Aşk 101 dizisiyle ilgili tartışılan Netflix platformu için RTÜK başkanı Akit'e demeç verirken "gözümüz üzerlerinde" ifadelerini kullandı. 

 

Uyardık, gözümüz üzerlerinde! 

 

RTÜK başkanı Ebubekir Şahin Akit gazetesinde Love 101 dizisiyle ilgili verdiği demeçte "Uyardık, gözümüz üzerlerinde. Çocuk ve gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine olumsuz etki edebilecek yayın içeriklerine göz yummamız mümkün değildir. Kırmızı çizgilerimiz bellidir. RTÜK yönetimi olarak toplumumuzu rahatsız edecek her türlü yayın içeriğine geçit vermemekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.