Rüyada Arazi Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada arazi görmek ne anlama gelir? Rüyada arazi gördüysen ne olacaktır? Kötüye mi yoksa iyiye mi işarettir? Rüyada arazi görmenin anlamı nedir? Arazi görmek neye delalet eder? İşte cevabı haberimizde... 

 

-Rüyada arazi görmek es ile tabir olunur. Bir arazi satın aldığını gören evlenir. Kendisine ait tarla ve araziyi sattığını gören karısını, kadınsa kocasını boşar. Arazisinin mahsuldar olduğunu görenin evlatları ve torunları çok olur. Arazisinde bir şey bitmediğini görenin eşi kısır olup evladı olmaz.

-Ekili bir araziden çıkıp çorak bir araziye girdiğini görmek sünneti terk ettiğine, günaha delalet eder. Bir yerden çıkıp başka bir yere girdiğini görmek, bir evden baıka bir eve taşınacağına delalet eder. Bir tarladan öteki tarlaya geçerek yürüdüğünü görmek, bir memleketten diğer bir memlekete yolculuk edeceğine işarettir.

-Yer üzerine çömelmekte hayır yoktur. Yere büyük abdest bozmak eline mal geçeceğine yorumlanır. Yere yatıp yuvarlanmak iyi değildir. Yere yatıp da üstüne başına toprak bulaşmak kazançtır.

-Toprakta su yolu kazdığını gören, geçimi için bir işe girer. Bu kazıyı bitirip de suyu akıttığını gören başladığı işinde başarılı olur. Bir yere çukur kazdığını gören eşinden ayrılır. Bu çukurun kenarında durup içine girmediğini gören eşiyle kavga edip sonra barışır. Bir çukurda olup oradan çıktığını gören hasta ise iyi olur, tutuklu ise kurtulur, sıkıntıda ise genişliğe çikar. Bir çukurda olup kendisini kurtarmaları için çağırdığı halde yardıma gelmediklerini veya gelip de yardım etmediklerini gören, ölüp mezara girer.

-Toprağın kendisi ile konuştuğunu gören çok yaşar. Bir dere veya bir ark kazdığını gören halka iyilik etmekle uğraşır. Bir rivayete göre de büyük bir işe girer. Bir arazi üzerine bir köprü yaptığını gören dininde kuvvetli olur. Bir köprüyü yıktığını gören dinini yıkar.

-Ticaret yapıyorsa biriyle ortak olur, yahut bir insana malını emanet eder veya ona sırrını açıklar, veya mirasa konar, yahut da bir ev satın alır. Rüyasında arazinin sallandığını görmek karısının çocuk düşüreceğine, bekar ise üzülecek bir şeyle karşılaşacağına, toprağın çöküp üzerinde olanların battığını görmek isyana, Allah  gazabından korkmaya, toprağın ayakları altında toplandığını görmek ise işinin bozulmasına, eşinden ayrılacağına, işinden olacağına, hasta olacağına delalet eder. Toprağın her hangi bir madene dönüştüğünü görmek evli ise eşinin zor doğuracağına, kendisi işini bırakıp başka bir iıe gireceğine, yeni işinde çok para kazanacağına, bir maden bulacağına yorumlanır. Kendisini toprak olmuş olarak görmek halk arasında ün kazanacağına; toprağı arkasına yükleyip ağırlığını hissetmeyen, o toprağın sahibi degilse, bir arazi satın alır.

-Toprağın yarılarak içinden genç birinin çıktığını gören, düşman sahibi olur. Çıkan bir ihtiyar ise, berekete; topraktan yarıldığı halde bir şey çıkmadığını görmek beklenmeyen bir olayla karşılaşacağına işarettir. Yarılan yerden bir canavar çıktığını görmek, zalim bir adamın zulmüne uğrayacağına, bir aslan veya bir yılan çıktığını görmek o yere Allah tarafindan bir felaket geleceğine, yeri kazıp çıkan toprağı yediğini görmek hile ile mal elde etmeye, eliyle toprağı bir yere toplayıp yığdığını görmek mal, mülk ve paraya kavuşmaya işarettir.

-Rüyada arazi görmek, zevce ile tabir edilir. Bekâr bir adamın rüyada arazi satın aldığını görmesi, evleneceğine işarettir. Arazisinin mahsul ile dolu olduğunu görmek, çocukları ve torunları ile tabir edilir.

- Rüyada kendisini geniş bir sahrada gören, yolculuğa çıkar. Araziyi kazıp toprağını yediğ ini görmek, gaipten mal bulmaya delâlet eder.

- Rüyada ayaklarının altında arzın toplandığını yani kısalıp azaldığını görmek, ömrün nihayete erdiğine delâlet eder. Arzın altında titrediğini görmek, korku ve hüsrana işarettir.

-Bir arazi üzerine köprü inşa ettiğini görmek, dinde kuvvetli olmay a işarettir. Yerden avuç avuç toprak alıp yediğini görmek, zenginliğe delâlet eder. Yine bir araziden diğ erine geçerek yürüdüğünü görmek, bir memleketten bir başka memlekete sefer edeceğine işarettir.

 


Etiketler: