Rüyada Basamak Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada basamak görmek ne anlama gelir? Rüyada basamak gördüysen ne olacaktır? Kötüye mi yoksa iyiye mi işarettir? Rüyada basamak görmenin anlamı nedir? Basamak görmek neye delalet eder? İşte cevabı haberimizde...

 

Rüyada basamak görmek, rüyada merdiven basamaklarını görmek, yücelmenin sebeplerine dünya ve ahirete yönelmenin vesilelerine işaret eder.

-Merdiven basamakları, mühlet vermeye, hileye ve derece bir şeye yaklaşmaya, bazen de merdiven basamakları, yolcunun duraklama veya zaman zaman konaklayacağı yerlere işaret eder. Merdiven basamağı, evin hizmetçisine işaret eder.

-Bir kimse bilinmeyen bir basamağa çıktığını görse, eğer sonuna gelmiş ve kendisi de hasta ise ölür.

-Yüksek bir çardağın en yukarısına çıktığını gören kimse cennetin en yüksek derecesine vasil olur. Onun yüksek yerine çıkmaksızın biraz aşağıda durdurulduğunu görse, ölümden sonra cennetin yüksek derecelerine çıkmaktan men edilir.

-Eğer basamaklar kerpiçten olursa rüya güzeldir. Kiremit ve tuğla gibi şeylerden olursa rüya çirkindir. bazıları da, merdiven basamakları hayırlı amellerdir ki, onun birincisi namaz, ikincisi oruç, üçüncüsü zekat, dördüncüsü sadaka, beşincisi hac, altıncısı cihat ve yedincisi Kur'an'dır, dediler. Merdivenin basamakları kiremitten olursa bunda hayır yoktur. merdivenin ayakları taştan olursa kalp katılığı ile beraber yüksekliktir. ağaçtan olursa nifak ve gösteriş ile beraber yüksekliktir. Eğer altından olursa rüya sahibi devlet servete ve bolluğa nail olur. eğer gümüşten olursa her basamağın adetince şerefe nail olur. bakırdan veya tunçtan olursa dünya metaina nail olur. Merdiven basamaklarına çıktığını gören kimse kendisiyle yükseleceği kadar anlayış ve zekaya sahip olur. Bazıları da, merdiven basamağı ibadet eden zahid bir kimsedir. Yapılmış basamaklar işlerin kolaylığına ağaçtan yapılmış merdiven basamakları bazen, ise sebata ve gizlemeyi arzu ettiği bir şeyi gizlemeye işaret eder. Rüyada basamaklardan yukarıya çıkmak, azar azar nail olunacak yükseklik ve cennetteki derecedir. Sayarak merdiven basamaklarına çıktığını gören kimse o basamakların sayısı kadar hayat sürer. Beş basamak, beş vakit namazdır. Basamaklarda meydana gelen kusur ve noksanlık, namazda meydana gelen noksanlıktır. Rüyada basamaktan çıkmak veya inmek, iş ve aile hayatınızda çeşitli engellerle karşılaşacağınıza fakat bunların çok kısa zamanda atlatacağınıza işaret eder. Basamaktan yukarıya çıkmak, yüksekliğe, rütbeye ve servete, aşağıya inmek ise bunların aksine işaret eder. İlim ve takva sahibinin basamakla yukarıya çıktığını görmesi Allah nezdinde mertebesinin yükseleceğine işarettir.

-Rüyada basamak inmek merdiven basamaklarından indiğini gören kimse yolcu ise yolculuktan döner. dertli ve hastalıklı hanımı varsa onun ölmesiyle ondan ayrılır. eğer indiği yer camii, sulak, yeşillik ve güzel kokulu bir yer ise, o kimse müslümanlığa sarılıp tevbe ve istigfar ederek bulunduğu halden döner. eğer indiği yer anlatılan yerlerin zıddı olursa, o kimsenin derece helaka yaklaşmasına işaret eder.

 


Etiketler: