Saç Sorunlarını Tedavi Eden En Güçlü Yöntemler Nelerdir? İşte Detaylar!

Saç sorunlarını tedavi eden en güçlü yöntemler nelerdir? Sosyal medyada ve internette kullanıcılar egzema, kepek, saç dökülmesi gibi sorunları tedavi eden yöntemlerle ilgili araştırmalarını sürdürüyorlar. Peki saç sorunlarını tedavi eden en güçlü yöntemler nelerdir? Cevaplar haberimizde..

 

Saç sorunlarını tedavi eden en güçlü yöntemler nelerdir? Sosyal medyada ve internette kullanıcılar egzema, kepek, saç dökülmesi gibi sorunları tedavi eden yöntemlerle ilgili araştırmalarını sürdürüyorlar. Peki saç sorunlarını tedavi eden en güçlü yöntemler nelerdir? Cevaplar haberimizde..

 

Saç sorunlarını tedavi eden en güçlü yöntemler nelerdir?

 

Posta'da yer alan habere göre; Saç dökülmesi kadar saç derisi problemleri de sık yaşanan saç sorunlarının başında geliyor. Saç derindeki kepek, kaşıntı ve kuruluk sorunu ile hayatın bir döneminde herkes karşı karşıya kalabiliyor. Saç derisindeki sivilceler adeta başa bela olabiliyor. Saç derisindeki kaşıntının ve sivilceleri hafife alıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz. Çünkü saç derisindeki sivilce ve kaşıntı önlenmediğinde sandığınızdan daha ciddi sonuçlara yol açabilir. Sağlıklı saçlara sahip olabilmek herkesin hayâli... Ancak hayatınızın belli bir döneminde saç sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Saç derisindeki sivilcelenme en sık yaşanan saç sorunlarının başında geliyor. Bu durum genellikle saç diplerinde kaşıntıya, kepeğe ve egzamaya da yol açabiliyor. Saç derisindeki sivilce genellikle basit bir sorun gibi görünsede ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu sebeple mutlaka bir uzaman danışmanız önerilir. Ancak saç derisindeki kaşıntıyı doğal yollarla da engelleyebilmeniz mümkün.

 

SAÇ MANTARI 

 

Tinea adı verilen bir mantar türü, ciltte enfeksiyona yol açar ve bunun neticesinde deride kırmızı ve yuvarlak sivilceler oluşur. Oldukça hızlı büyüyen saç mantarının yayılmasını engellemenin tek yolu hemen teşhis etmek. Ayrıca saç mantarları genellikle acı verir ve ciddiyetine bağlı olarak iltihapla dolu olabilir.

 

KAYNAK VE SAÇ ÖRGÜSÜ 

 

Doktorlar genellikle saç derisinde meydana gelen kaşıntılı sivilcelerin nedenini kaynak ve sıkı saç örgüleri olarak belirtiyor. Her ikisi de saç dökülmesini tetikliyor. Saç dökülmesi ise saç derisinde açık yaralar bırakarak enfeksiyona neden oluyor.

 

HORMONAL DEĞİŞİKLİKLER 

 

Ayrıca hormonal değişiklikler tüm vücutta sivilce problemine yol açtığı gibi saç derisini de etkileyebiliyor. Yüzünüzdeki sivilcelere müdahale ettiğiniz gibi saç derisinde çıkanlara da mutlaka müdahale etmelisiniz. Bu problemle çok sık karşılaşıyorsanız anti-akne şampuan kullanmak faydalı olacaktır. Hormonal değişikliklere bağlı kırmızı sivilceler tehlikeli değil fakat iltihap varsa enfeksiyona neden olabilir.

 

SAÇ DERİSİNDEKİ SİVİLCELERE İYİ GELEN DOĞAL YAĞLAR 

 

JOJOBA YAĞI

 

Jojoba yağı saç derisini yumuşatarak saç diplerindeki kuruluğu engeller. Saç tellerini güçlendirerek dökülme sorununu ortadan kaldırır. Cilt tarafından çok kolay emilir. Jojoba yağı saç köklerinin nefes alarak sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Ayrıca saç uzatma ve gürleştirme de en önemli çözümlerden biridir. Jojoba yağını tek başına kullanabileceğiniz gibi şampuan ve saç kremlerinizin içerisine ekleyerek de kullanabilirsiniz.

 

LAVANTA YAĞI 

 

Lavanta yağı güzel kokusu ile en sık tercih edilen saç bakım yağları arasında yer alır. Lavanta yağı hem saçların dökülmesini durdurur hem de saçların koparak kırılmasını engeller. Saç köklerini besler, kan dolaşımını hızlandırır. Kekik ve biberiye yağı ile kullanılarak saç derisini ve cilt bakımında kullanmak isterseniz cildinin tahriş etmesini engellemiş olursunuz. Lavanta yağı ile kepek ve kuruluk sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

 

FINDIK YAĞI 

 

Fındık yağı B1, B2, B6 ve E vitamini bakımından çok zengin bir doğal yağdır. Fındık yağı saç köklerinde kepek oluşmasını engeller. Besleyici ve onarıcı bir özelliği bulunur. Sadece saçlarda değil, cilt bakımında da kullanılan fındık yağı, cilde de nem ve parlaklık verir. Fındık yağı saç dökülmesini engeller. Saçlara nem depolayarak canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur. Fındık yağını saç bakım rutinine dahil ederek saç sağlığınızı koruyabilirsiniz.

 

ARGAN YAĞI 

 

Argan yağı saç bakımında en sık kullanılan doğal yağlardan biri. Argan yağı yapısında B vitamini, E vitamini ve saçın onarılması ve korunması için kaplama görevi yapan gerekli yağlardan bolca içeriyor. Saçların sağlıklı ve güçlü uzamasına yardımcı olur. Argan yağı saç köklerinin kurumasını engeller. Saça vitamin depolar. Saç diplerinin nefes almasına yardımcı olur ve dökülme sorununu ortadan kaldırır.

 

SAFRAN YAĞI 

 

Safran yağı saç diplerindeki gözenekleri açar. Saçları güçlendirerek dış etkenlerden dolayı hasar görmesini engeller. Safran yağı saç diplerindeki kuruluk sorununu ortadan kaldırır. Saçlara nem depolar. Dökülmeyi durdurur. Diğer saç bakım yağları ile karıştırılarak saç diplerine uygulanabilir. Eğer hassas bir saç deriniz varsa bu yağları uygulamadan önce mutlaka bir uzmana danışın.