Saçkıran Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda saçkıran hakkında bilgiler verirken, nasıl tedavi edilmesi gerektiğini anlattı. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda saçkıran hakkında bilgiler verirken, nasıl tedavi edilmesi gerektiğini anlattı. Son dönemde yayınladığı sağlık videolarıyla dikkat çeken ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda saçkıran hakkında bilgiler verirken, nasıl tedavi edilmesi gerektiğini anlattı.

 

Halk arasında saçkıran olarak bilinen alopesi areata bağışıklık sistemi ile ilgili bir sağlık problemidir. Dünyada %2 oranında görülen saçkıran fiziksel bir rahatsızlık vermez. Ama vücuttaki etkileri kişiyi psikolojik olarak kötü etkileyebilir. Saçkıran vücudun kendisinin ürettiği, yani otoimmün bir rahatsızlıktır. Normalde vücudunuzu zararlı virüs ve bakterilerden koruması gereken alyuvarlar saç kökü hücrelerine saldırmaya başlar.  Böylece saç kökleri zayıflar ve saç üretimi durur. Bu rahatsızlık kafa derisi, yüz ve bedenin diğer noktalarındaki kılların dökülmesi şeklinde görülür. Belirtiler herhangi bir zamanda, hiç beklenmedik bir anda ortaya çıkabilir.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.