Saddam Hüseyin'in Korumasını Ünlü Oyuncu Canlandıracak!

Hollywood sonunda Irak’ın idam edilen eski lideri (Yoksa eski Devlet Başkanı veya eski diktatörü mü dememiz gerekiyor) Saddam Hüseyin dosyasına el attı. Will Bardenwerper’in yazdığı “Sarayındaki tutsak” adlı kitabın beyaz perdeye adaptasyonu olacak ve “Amo Saddam” adı verilen filmde başrollerinden birini Barry Keoghan oynayacak.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Hollywood’un yeni gözdesi o. Adı: Barry Keoghan. “Master of the Air” filminden sonra bir kez daha bir askeri oynayacak. Filmin yönetmeni, “Çernobil”i çeviren, “Emmy” ödüllü Johan Renck. Kitap, Saddam Hüseyin’in infazından birkaç ay önce gözetimiyle görevli bir Amerikalı askerin öyküsünü anlatıyor. İşte bu role Barry Keoghan layık görüldü.

 

Filmin iki yapımcısından biri olan Michael Paretz, Hollywood’un yeni gözdesini kadroda görmekten duyduğu memnunluğu gizlemedi: “Barry, bir çok kez çok farklı karakterlere sahip kişileri canlandırmakta son derece başarılı oldu. Onu filmimizin baş rol oyuncusu olarak aramızda görmekten çok mutluyuz…”

 

Filmin henüz çözülemeyen bilmecesi: Saddam Hüseyin’i kim oynayacak? Yönetmen Johan Renck, “Ortadoğu’dan Arapça konuşan iyi bir aktör arıyoruz” cevabını verdi. Renck, ABD medyasına yaptığı açıklamada, Saddam Hüseyin’in son anlarının hikayesini anlatmayı amaçladığını söyledi. “Bir savaş filmi yapmak istemiyorum” diyen yönetmen, 2006 yılındaki, yani Saddam Hüseyin’in düşüşündeki sonraki Bağdat’ın atmosferini yansıtmak isteğini belirtti, “Bir cezaevi, savaş ve dehşet filminin karışımını üretmek istiyorum” diye ekledi.

 

Filmin öyküsü ABD’nin Irak’ı işgayi sırasında kullandığı Camp Victory üssünde geçecek. Bir hatırlatma: 20 Mart 2003 tarihinde, Birleşmiş Milletler yasaklamasına rağmen, 34 ülkeden oluşan bir koalisyon, ABD’nin “Saddam Hüseyin yönetimi yasaklanmış kitle imha silahlarına sahip” iddiası sonucu Irak’ı işgal etti.

 

Kısa sürede biteceği açıklanan 7 yıldan fazla sürdü. Ancak, Saddam Hüseyin rejimi, koalisyon güçlerinin işgalinden kısa bir süre sonra 2003 Nisan’ında çöktü. 30 Aralık 2006’da Saddam Hüseyin Iraklı yetkililer tarafından ABD üssü “Camp Justice”de idam edildi. Filmin vizyona gireceği tarih henüz bilinmiyor.