Sadrazam Torunu Olduğunu Öğrendi Dava Açtı! Çeşme'nin Yarısı Bizim! Çeşme'yi Yeniden Kuracağız!

Kocaeli'de yaşayan 43 yaşındaki Nilüfer Akcoşkun Bozdağ, annesinin vefatından sonra sadrazam torunu olduğunu öğrenince vakit kaybetmeden açtığı miras davasında Çeşme'nin yarısının kendilerine ait olduğunu belirtti. 

 

Kocaeli'de yaşayan 43 yaşındaki Nilüfer Akcoşkun Bozdağ, annesinin vefatından sonra sadrazam torunu olduğunu öğrenince vakit kaybetmeden açtığı miras davasında Çeşme'nin yarısının kendilerine ait olduğunu belirtti. Kocaeli'de yaşayan 43 yaşındaki Nilüfer Akcoşkun Bozdağ, annesinin vefatından sonra sadrazam torunu olduğunu öğrenince vakit kaybetmeden açtığı miras davasında Çeşme'nin yarısının kendilerine ait olduğunu belirtti. 

 

Kocaeli'de yaşayan 43 yaşındaki Nilüfer Akcoşkun Bozdağ, annesinin vefatından sonra sadrazam torunu olduğunu öğrendi. Melek Mehmet Paşa'nın 6'nci kuşak torunu olduğunu öne süren Bozdağ, sadrazama ait vakıflardan hak talep edebilmek için mahkemenin yolunu tuttu. İzmir Çeşme'nin yarısının da kendisine ait olduğunu iddia eden Bozdağ, "İstanbul'da Kasımpaşa'dan Edirnekapı'ya kadar arsalar, köşkler, yalılar... artı Çeşme'nin yarısı bize ait." dedi. 2021 yılında annesini kaybeden Nilüfer Akcoşkun Bozdağ isimli kadın, Melek Mehmed Paşa'nın 6'ncı kuşaktan torunu olduğu gerçeğini öğrenir öğrenmez miras peşine düştü. Sadrazama ait vakıflara dava açan Bozdağ, Çeşme'nin yarısının kendilerine ait olduğunu öne sürüyor. ATV Haber'in haberine göre Bozdağ, Melek Mehmed Paşa'ya ait İstanbul ve Çeşme'deki vakıflardan hak talep edebilmek için dava açtı.

 

"ÇEŞME'Yİ TEKRARDAN KURACAĞIM”

 

Bozdağ şunları ifade etti:

 

"Akrabalarımızla tanıştık ve yavaş yavaş hepsinden tek tek bilgi öğrenmeye başladım ve en son Melek Mehmed Paşa'ya kadar geldim. İstanbul'da Kasımpaşa'dan Edirnekapı'ya kadar arsalar, köşkler, yalılar... artı Çeşme'nin yarısı bize ait. Dedemin annesi Ayşe Kaynak. Her şey Ayşe Kaynak'a bağlı. Çünkü onun babası İsmail Hakkı Alca, Çeşme'nin ilk kurucusu. Annesi Ayşe, işte bizim Melek Mehmed Paşa'nın kızı olmuş oluyor. Çeşme'nin ilk kurucusu ve Çeşme'nin belediye başkanı dedemin dedesi olmuş oluyor İsmail Hakkı Alca. Babası toprak ağasıymış, Çeşme'nin toprak ağasıymış. 6'ıncı kuşağa kadar bunlar kimsenin haberi yok. Kazanırsam Çeşme'ye yerleşeceğim ve Çeşme'yi tekrardan kuracağım. İstanbul'daki yerler için de arsaları da böyle bırakmayacağım, hepsini çalıştıracağım."