Sadri Alışık Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşında Vefat Etmiştir?

Türk sinemasının ve tiyatrosunun en eski oyuncularından biri olan Sadri Alışık kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında vefat etmiştir?

 

 

Türk sinemasının ve tiyatrosunun en eski oyuncularından biri olan Sadri Alışık kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında vefat etmiştir?

 

Sadri Alışık kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında vefat etmiştir?

Sadri Alışık kimdir?

Sadri Alışık 5 Nisan 1925 istanbul 'da dünyaya gelmitir. asıl adı Sadettin olmasına ramen anne ve babası ona sürekli Sadri diye seslenirdi. Sadri Alışık 'ın oyunculuğa olan aşkı daha küçükken kendini göstermeye başladı. Henüz 6 yaşında iken Naşit Özcan tiyatrosunu izlemiş ve o günden sonra büyük bir tiyatro tutkusu başlamış oldu. İlkokul üçüncü sınıfa İstiklal biyesi adında bir oyunda başrol olarak oynamıştır. Lise 'yi İstanbul erkek Lisesi 'nde okumuştur ancak yarıda  bırakmıştır. Lisede devam zorunluluğu olmadığı için güzel sanatlar akademisi resim bölümüne kaydoldu. sırasıyla sahne ,resim derken sinemaya girişyaptı ilk filmi Günahsızlar filmidir. 1959 yılında Ynalızlar Rıhtımı adındaki bir filmde 38 yıllık hayat arkadaşı olan Çolpan İlhan ile tanışmıştır. 

Sadri Alışık en iyi dostu oldan Ayhan Işık öldükten sonra kendisine ice içkiye verdi bu durumdan dolayı karaciyer yetmezliği teşisi ile Amerikaya giderek ameliyat oluştur ve sağlına kavuşmuştur. Sadri Alışık 'ın herkes tarafından tanınmasını sağlıyan film Türist Ömer filmleridir. 1971 yılında Afacan küçük serseri filminde ki Hüsnü karakteri ile Altın portakal film festivalinde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü almıştır. 1994 yılında son filmi olan Yengeç Sepeti adlı filmde Altın portakal film festivalinde en iyi erkek oyuncu Ödülünü almıştır. 

500 'e yakın filmde yer almıştır. karaciyer ,böbrek ve solunum yetmezliği nedeniyle tedavi görüyor ama 18 Mart 1995 yılında Hayata veda etmiştir.

 

 

 



Etiketler: